Creștere alarmantă de boli endocrine în rândul copiilor şi tinerilor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la o creștere semnificativă a cazurilor de boli endocrine în rândul copiilor și tinerilor.

S-au înregistrat creșteri de peste 30% a cazurilor de boli endocrine în rândul copiilor și tinerilor în ultimii ani. 

Și mai alarmant este faptul că în peste 80% din cazuri, afecțiunile tiroidiene sunt asimptomatice. Atunci când apar simptome, acestea pot fi înșelătoare, deoarece cei mai mulți se confruntă cu insomnii sau atacuri de panică. Atunci ele pot să intre ușor într-o minimizare a problemei, cei mai mulți considerând că problemele au apărut pe baza lipsei de vitamine sau minerale.

În ultimii ani numărul de cazuri a crescut enorm, iar din acest motiv putem obţine o programare la un consult chiar şi peste un an

Cei care suferă de boli endocrine rare trăiesc o experiență dificilă. Din păcate, tratamentul vital pentru acești pacienți nu este disponibil în țară. Afecțiunile endocrine sunt mai frecvente în rândul femeilor, iar unele se confruntă cu un exces de hormoni tiroidieni. Problemele glandei tiroide pot fi identificate prin analize de laborator specializate. În ultimii ani numărul de cazuri a crescut enorm, iar din acest motiv putem obţine o programare la un consult chiar şi peste un an.

"Unor persoane li se pare că viața lor continuă fără nicio problemă, dar de fapt tu poți să ai o bombă cu ceas. Așa că sfătuiesc lumea să se ducă la medic să să se verifice. Din păcate, la mine a fost cazul sever de hipoparatiroidism. În momentul de față, nu există un tratament adecvat acestei probleme”, a povestit o pacientă din Bucureşti, care şi-a aflat diagnosticul în urma unui control de rutină, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel