Florin Cîțu anunță o ”premieră absolută pentru România”, cu referire la creșterea economică.
”Premieră pentru România. INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al anului 2021.
Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă.
1. A scăzut consumul administrației publice - în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public.
2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în EXCLUSIVITATE investițiilor și nu consumului.
Premieră absolută pentru România! Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede! De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE.
Comisia Europeană estimează o creștere de 7,4% pentru 2021. Accelerăm ritmul reformelor și România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre.” a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.
Institutul Național de Statistică a anunțat, conform raportul publicat cu data de 8 iulie 2021, că ”Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul I 2021 a fost de 286198,7 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 2,9% faţă de trimestrul IV 2020 şi cu 0,1% faţă de trimestrul I 2020.”
Tot INS a raportat și că veniturile medii lunare totale dintr-o gospodărie, în prima parte a anului 2021, nu au depășit 5.476 lei pe gospodărie și 2.157 lei pe persoană. Lunar, pe gospodărie, cheltuielile medii totale s-au ridicat la 4.640 de lei, respectiv 1.828 de lei/ persoană. Astfel, 84,7% din veniturile totale medii au reprezentat cheltuieli pentru gospodărie, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
Datele INS arată că principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).
Vezi mai mult aici: 5.476 de lei a fost venitul mediu pe gospodărie în 2021, din care cheltuielile au reprezentat 4.640 de lei- INS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News