Creștere PENSII. Chirieac: Nici pomeneală de aşa ceva! Domnule, la ce te aşteptai?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația pensiilor și a pus accentul pe un aspect important.

"Eu cu Pieleanu, anul trecut, ne-am legat cu lanţuri pentru creșterea punctului de pensie cu 40%. De ce... El era trecut în buget, dacă ţin minte. Era trecut în buget, pentru prima dată în istoria României, asumat, în angajarea răspunderii de către Guvernul Orban. Doamna Violeta Alexandru era ministrul Muncii, iar domnul Orban era premier. Au spus 40% de la 1 septembrie. Şi noi am zis: "Domnule, 40%!". Ce s-a întâmplat? La 1 septembrie au venit cu 14%. Apoi, au fost alegeri pe 27 septembrie, au fost alegeri şi pe 6 decembrie, locale - parlamentare.

Noi am zis că va fi o masă de pensionari nemulţumită în stradă. Nici pomeneală de aşa ceva! La ce să te mai aștepți? Acum, da, la pensionarul standard mediu, probabil că nivelul de trai a scăzut cu minimum 25%, din cauza scumpirilor la utilități și în piață. (...) Şi este de abia începutul! Domnule, la ce te aşteptai? Ei s-au dus pe aceeaşi zonă. Suntem o ţară săraca, măcar omul să aibă mijloace de subzistență", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Vom analiza să vedem dacă să ne angajăm la o creștere de pensii"

Ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a spus, astăzi, că va vedea dacă va majora pensiile cu 40%.

"Încă aveți acea restanță. Există lege în vigoare, votată în Parlament, cred că ați votat-o și dumneavoastră. Majorarea cu 40% a punctului de pensie. Guvernul din care faceți acum parte a dat această majorare doar în proporție de 14%. Cum vedeți dumneavoastră asta? Mai dați acea diferență de 26% anul acesta? La anul?' - a fost întrebarea pusă de o jurnalistă ministrului Finanțelor Publice. 

Dan Vîlceanu a declarat că "vom analiza să vedem dacă putem să ne angajăm la o creștere de pensii". "Oricum, vreau să vă spun că rămân la concluzia pe care am avut-o și atunci. Nu s-a schimbat nimic. Acea lege cu majorarea pensiilor cu 40% era o lege care nu se putea aplica. Suntem atenți, suntem concentrați", a precizat Vîlceanu. 

Întrebat apoi dacă a votat Legea pensiilor, Dan Vîlceanu a răspuns negativ. "Vă aduc aminte că, la momentul acela, eram printre cei care au făcut contestația la Curtea Constituțională și au câștigat-o".

"Suntem niște oameni responsabili. Nu angajăm bugetul statului la cheltuieli pe care nu le poate duce și, ulterior, românii să simtă acest lucru", a conchis Dan Vîlceanu. 

Vezi și: Vîlceanu anunță un val de scumpiri. Elena Cristian: Este o premieră pentru actualul guvern

PENSIE. Stagiul de cotizare poate fi completat și după 31 august, iar vechimea se poate cumpăra până în septembrie 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel