Creștere masivă a acțiunilor Meta după raportarea unui profit record

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Acțiunile Meta au experimentat o creștere explozivă de peste 20% vineri, îndreptându-se către a treia cea mai bună zi din istoria lor, după ce compania a raportat o creștere semnificativă a profitului în trimestrul patru și a emis primul său dividend, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Veniturile Meta au crescut cu 25% în trimestrul patru, atingând 40,1 miliarde de dolari, comparativ cu 32,2 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului anterior.

Aceasta reprezintă cea mai rapidă rată de creștere înregistrată de companie de la jumătatea anului 2021 și confirmă revenirea continuă a pieței de publicitate online.

Profitul net al Meta s-a triplat, atingând suma de 14 miliarde de dolari, față de 4,65 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului precedent.

Pentru prima dată, Meta va plăti un dividend trimestrial investitorilor, anunțând o plată de 50 de cenți pe acțiune, pe data de 26 martie.

În plus, compania a anunțat o răscumpărare de acțiuni în valoare de 50 de miliarde de dolari. Aceste măsuri au condus la o creștere a capitalizării de piață Meta cu peste 200 de miliarde de dolari și la o evaluare totală de peste 1.200 miliarde de dolari.

Investitorii au salutat anunțul dividendului, considerându-l un semn al maturizării companiei.

Analiza sectorului tehnologiei la Quilter Cheviot, Ben Barringer, a descris acest moment drept "un pas simbolic și o dovadă a redresării Meta de la problemele sale din 2022".

Investitorii s-au concentrat, de asemenea, pe mișcările Meta în domeniul inteligenței artificiale, considerând că acestea vor aduce beneficii considerabile companiei.

În ciuda succesului, Meta a fost subiectul unor îndoieli cu privire la investițiile semnificative în metavers, însă compania a luat măsuri pentru reducerea costurilor și creșterea eficienței.

Aceste rezultate financiare solide par să reflecte succesul strategiilor adoptate de Meta pentru a face față unor provocări economice complexe, ceea ce a condus la o dublare a marjei operaționale și la o reducere a cheltuielilor cu 8% față de anul precedent, până la 23,73 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel