Mesaj ferm din PSD despre creșterea vârstei de pensionare.
”Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură.
Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților.
În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat” transmite Paul Stănescu, secretar general al PSD într-un comunicat de presă.
Un proiect despre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, de la 65 de ani la bărbați, respectiv 62 de ani la femei, ar fi ținut la sertar de anul trecut. Inițiativa ar respecta de fapt un angajament al României din PNRR. Creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani ar fi opțională, deci s-ar introduce un drept legal de pensionare târzie, pentru cei care doresc asta.
Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, a explicat că detaliile ce vizează pensiile vor fi discutate într-o comisie, la Parlament, unde parte va fi și Ministerul Muncii. Dacă totul va fi conform calendarului, situația ar urma să fie tranșată până la finalul lunii.
Mai multe publicații care au vehiculat ideea schimbării din Legea Pensiilor au transmis o declarației a liberalei: ”Toate discuțiile legate de Ministerul Muncii, de legea pensiilor, de legea pensiilor speciale, ocupaționale ș.a.m.d. vor fi discutate în acea comisie care a fost constituită, care este dirijată, asumată de Ministerul Muncii prin ministrul Budăi și acolo vor veni propuneri de amendamente, vom vedea care sunt concluziile și sunt sigură că în scurt timp vom afla răspunsurile la toate întrebările.
Dar sunt multe priorități până la vârsta de pensionare. După cum știți, avem o lege a pensiilor speciale sau de serviciu, cum se numește legea care trebuie în foarte scurt timp elaborată, amendată, noi avem termen de adoptare tacită în Senat 30 martie. (...)
Va fi o discuție care va fi făcută în coaliție și concluziile de acolo, ca urmare a dialogului dintre specialiști, vor fi exprimate la nivelul Parlamentului printr-un vot”, a declarat preşedintele interimar al Senatului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu