"Crevetele dinozaur", cel mai vechi animal de pe planetă, a reapărut. Creaturile cu trei ochi au ieșit de sub pământ

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

A reapărut "crevetele dinozaur". Micile vietăți cu trei ochi au ieșit de sub pământ.

Cele mai incitante şapte zile ale anului pentru miile de participanţi la Burning Man - festivalul extravagant desfăşurat în deşertul Nevada - s-au transformat într-un coşmar când ploile au inundat totul şi au rămas blocați în mijlocul deşertului.

De sub pământ au apărut mici creaturi cu trei ochi care, până atunci, rămăseseră inactive în sedimentul deşertului, sub formă de ouă, şi care, odată cu ploile, au început să iasă la suprafaţă. Este vorba despre Triops cancriformis, aşa numiţii "creveţi dinozaur".

Se aflau aici când dinozaurii au început să apară

Se aflau deja în această zonă când dinozaurii au început să apară pe Pământ. Triops cancriformis este o specie de crustacee mici care nu şi-a schimbat aspectul în ultimii 200 de milioane de ani. Aceste "fosile vii" trăiesc în mari bălţi temporare cauzate de ploaie, care se usucă în săptămâni (dar nu în lacuri sau alte medii acvatice permanente), scrie Rador, citând 20minutos.es .

Cheia supravieţuirii lor este viteza cu care cresc şi se reproduc: la 43 de ore după la ecloziune, au suferit deja patru modificări şi şi-au dublat lungimea, de la 0,8 la 1,6 mm, iar în mai puţin de zece zile vor depune ouă în bălţi, înainte de a se usca.

Triopii se hrănesc cu plancton, larve de insecte, viermi şi chiar mormoloci atunci când sunt slabi. Pentru o lungă perioadă de timp, au fost eliminaţi cu pesticide pentru a-i împiedica să distrugă câmpurile de orez şi alte culturi.

Specia a fost declarată protejată. Departamentul de Urgenţă Climatică şi Tranziţie Ecologică din Comunitatea Valenciană a început mai multe acţiuni, în 2021, pentru conservarea lui Triops cancriformis, în vederea recuperării populaţiilor acestei specii, contemporane cu dinozaurii, după cum a informat Generalitatea într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel