Creveţii se numără printre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare.
O sută de grame de creveţi furnizează o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi. Deşi conţin grăsimi saturate, acestea sunt în cantităţi atât de mici, încât nu au efecte dăunătoare asupra organismului.
Creveții conţin fier, extrem de important pentru prevenirea îmbătrânirii premature, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. În plus, are rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular.
De asemenea, creveții sunt bogaţi și în seleniu, un element anticancerigen ce acţionează în special în sensul inhibării celulelor cancerigene din colon. Totodată, seleniul ajută la buna funcţionare a celulelor din ADN.
[citeste si]
Acizii graşi Omega-3 se regăsesc în cantităţi mari în creveţi. Aceştia au beneficii atât în funcţionarea creierului, cât şi în cea a sistemului cardiovascular, notează eva.ro. Consumul de creveţi are beneficii asupra ţesuturilor, aceştia având proprietăţi antiinflamatoare.
Creveții se pot consuma cu orez, spanac, paste, lista putând continua.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu