Creveți la tigaie cu usturoi. Rețeta delicioasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vilnis Husko)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vilnis Husko)

Dacă ți-e poftă de o porție delicioasă de creveți, poți încerca această rețetă foarte simplă. Iată cum se prepară.

Ingrediente:

250 g creveţi
3 căţei de usturoi
10ml ulei de măsline
30g unt
 
Pentru final/Ingrediente umplutură

50ml suc de portocale
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper
 
Pentru servire

paste/pâine prăjită
felii de lămâie

Cum se prepară

Într-o tigaie încăpătoare de teflon se pune uleiul de măsline, untul şi 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri. Ai grijă să adaugi creveţii imediat ce acesta a căpătat o nuanţă gălbuie. Când este maro, deja începe să prindă gust amar, scrie bucatariaioanei.ro. Sotează creveţii timp de 2-3 minute. Creveţii proaspeţi se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu o paletă astfel încât căldura să îi prindă pe toate părţile, timp de 2 minute.

Cei prefierți se condimentează şi trec direct în a doua etapă, în care această reţetă de creveţi presupune adăugarea sucului de portocale şi ţinerea pe foc timp de 2 minute. La final adaugi busuiocul şi pătrunjelul mărunţit, restul căţeilor de usturoi, trecuţi prin presă. Mai laşi maxim 1 minut pe foc, amestecând, şi apoi tragi tigaia deoparte. 

Serveşte alături de paste sau pâine prăjită

Vezi și: Cheesecake "de Lvov". Rețeta secretă a unei bătrâne din Ucraina

Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!

BONUS: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania

Ingrediente

o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată rondele si baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecărei porții de paste in momentul servirii.

Vezi și: Idee pentru masa de prânz când ții dietă. Cori Grămescu, rețeta: Totul a fost gata in 30 de minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel