Creveți Saganaki. Rețeta grecească pe care o vei adora. Creveții saganaki se numără printre preparatele adorate din bucătăria grecească. Rețeta face furori printre turiștii pasionați de meleagurile elene. Iată cum se prepară această minunăție culinară.
Ingrediente
100 ml ulei măsline
1 căpățână usturoi
1 legătură mărar proaspat
1 legătură pătrunjel
1 legătură de ceapă verde
40 creveți decorticați, mari
1 conservă de roșii în bulion
oregano uscat
1/2 pahar de vin alb
ouzo
piper negru
o baghetă de pâine proaspătă
400 gr brânză Feta
Vezi și: Cum faci SHAORMA, acasă. Este mult mai bună decât la fast-food! - rețeta
Creveți Saganaki. Rețeta grecească. Într-o tigaie încăpătoare, încingem uleiul de măsline, adăugăm ceapa tocată solzișori și usturoiul tocat mărunt. Le călim până se pătrund ușor și devin transparente. Adăugăm roșiile în bulion și le gătim la foc mic până ce sosul format scade la jumătate.
Creveți Saganaki. Rețeta grecească. Separat, într-o altă tigaie, încingem o lingură de ulei și adăugăm creveții curățati. Îi asezonăm cu sare și piper. Îi rumenim pe ambele părți, apoi turnăm ouzo peste ei și îi flambăm cu grijă, scrie a1.ro. Îi adăugăm peste sosul de roșii și îi amestecăm ușor să se întrepătrundă gusturile.
Vezi și: Cum îți faci singur înghețată McFlurry, acasă. Ai nevoie de 3 ingrediente
Creveți Saganaki. Rețeta grecească. Scurgem bine brânza feta și o tăiem în cuburi. O adăugăm în vasul cu creveți. Acoperim vasul cu capac și gătim totul la foc mic, timp de 5 minute până ce brânza începe să se topească ușor. Adăugăm puțin mărar, iar după stingerea focului adăugăm pătrunjel.
Creveți Saganaki. Rețeta grecească. Creveți saganaki se servesc cu felii de baghetă prăjite.
Vezi și: Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi. Cea mai gustoasă rețetă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu