Cricala ardelenească este o delicioasă tocăniță de porc cu usturoi. Iată cum se prepară...
Ingrediente
1 kg carne de porc
6 căţei usturoi
250 ml suc de roşii
1 lingură pastă de gogoşari
1 lingură amidon alimentar
3 linguri ulei
după gust sare afumată
după gust piper
2 cepe
1 l apă
Cum se prepară
Curăţăm ceapa şi apoi o tăiem. Usturoiul îl curăţam, apoi îl pisăm bine. Tăiem carnea cubuleţe. Într-o tigaie cu fundul dublu, punem uleiul. După ce s-a încălzit, punem ceapa şi o linguriţă din usturoiul pisat (restul îl punem la final), potrivit gatesc.ro. Lăsăm să se înmoaie ceapa, amestecând din când în când să nu se ardă. Deasupra punem puţină sare.
Când ceapa devine transparentă, punem pasta de gogoşari, amestecăm puţin, şi peste punem carnea. O rumenim circa 5 minute, apoi adăugăm peste ea mai bine din jumătate din cantitatea de apă (apa trebuie să fie fierbinte).
Lăsăm la fiert circa jumătate de oră (încercaţi carnea, să fie fiartă; dacă nu e, puteţi să o mai lăsaţi să fiarbă). Când a fiert carnea, amestecăm separat amidonul cu apa rămasă şi peste punem şi sucul de roşii. Amestecăm bine şi adăugăm acest amestec peste carne. Asezonăm cu sare şi piper. Lăsăm să fiarbă circa 5 minute, amestecând din când în când, să nu se prindă de tigaie. La sfârşit, punem usturoiul rămas şi mai lăsam pe foc 1 minut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News