Comisarul-șef (r) Mihai Untaru a vorbit despre posibilele cauze care au condus la oribila crimă din Argeș.
O crimă cumplită a avut loc în Argeș. Cinci persoane, membri ai aceleiași familii, au fost găsite moarte în casă, transmite Realitatea Plus. Printre victime se află și un copil de cinci ani. Apelul la 112 a fost dat de un bărbat (citește mai mult AICI).
Mihai Untaru, comisar-șef (r), a explicat care este natura motivațiilor criminalului din Argeș și care sunt cauzele care au condus la această tragedie:
„În primul rând, autorul este un bolnav cu afecțiuni psihice grave. Multe dintre institutele care se ocupau de asemenea tipuri de persoane au fost închise. Au mai rămas doar câteva, iar din câte știu eu legislația a fost amendată mult timp. Mulți dintre cei care, chipurile, sufereau de ușoare afecțiuni, sub semnătură... erau lăsați familiilor. Nu este singurul caz, iar numărul morților înregistrați acum s-ar putea să dea de gândit autorităților.
În asemenea situații, cei care pot să ofere o explicație sunt psihiatrii. Genul ăsta de crimă, săvârșită cu atâta cruzime, neapărat ține de supravegherea sau de explicațiile unui psihiatru. Nu ai de-a face cu un om a cărui motivație să fie reală. Orice motivație ar fi avut acest individ este o motivație imaginară. E o lume a minții, o lume în care doar medicii pot să vadă. Aici nu vorbim de infracționalitate violentă cu motivație“, a spus, pentru DC News, comisarul-șef (r) Mihai Untaru.
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a făcut mai multe precizări despre crima oribilă de la Bascov.
„Ne uităm la o crimă în masă. Este un număr mare de victime, crima în masă fiind totuși un eveniment rarisim de extremă violență, cu cruzime în care extrem de rar făptașul este irațional.
Mintea făptașului era organizată. Există un grad de premeditare cu privire inclusiv la momentul de oportunitate.
Este doar posibil tangențial legat de istoricul lui psihiatric, ci mai degrabă de o idee profundă de prejudiciu, dublată de o intenție masivă de răzbunare.
Acum intenția de răzbunare poate să fie nutrită luni, ani la rând de cineva, poate să fie disimulată în comportament, după care la momentul oportunității făptașul acționează cu o maximă violență într-o perioadă scurtă de timp şi ulterior caută să scape.
La limită poate chiar intra într-o stare de fugă psihologică în care să se elibereze de consecințele faptelor pe care deja le înţelege. Luciditatea la acest moment este o chestiune narativă. Acest om va trebui evaluat psihiatric (...)“, a explicat Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News