Un copil german, de 17 ani, acuzat că a ucis o femeie în Mediaș. Povestea copiilor germani trimiși la REEDUCARE în România

Sursă foto: Pexels (NEOSiAM 2021)
Sursă foto: Pexels (NEOSiAM 2021)

Un adolescent german este acuzat că ar fi ucis o femeie din Mediaș. Acesta se afla în România într-o tabără de reeducare. Personalul unei astfel de tabere a fost acuzat în urmă cu trei ani de sclavie modernă. 

Un tânăr în vârstă de 17 ani, cu cetățenie germană, este bănuit că a omorât cu un cuțit o femeie de 74 de ani. Procurorii spun că fapta ar fi avut motive legate de rasă.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au anunțat că miercuri, procurorul criminalist a dispus reținerea unui adolescent în vârstă de 17 ani, cetăţean german, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei pentru motive legate de rasă, scrie Mediafax. 

Crima are circumstanțe agravante

Crima ar fi avut loc marți pe o stradă din orașul Mediaș.

”Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, rezultă că la data de 12.04.2022, în jurul orei 12:30, inculpatul a omorât o femeie în vârstă de 74 ani, pe considerente de rasă, secţionându-i zona gâtului cu un cuţit, în timp ce se afla în zona garajelor din apropierea străzii Păltiniş din mun. Mediaş, jud. Sibiu”, au anunțat procurorii.

Miercuri, adolescentul va fi dus în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Tabără de reeducare pentru copiii germani, acuzată de sclavie modernă

În urmă cu trei ani, un material publicat de observatornews.ro scotea la iveală tratamentul la care erau supuși copiii germani, trimiși în România pentru așa-zisa ”reeducare”. 

Centrul de reeducare se află în Maramureș, iar copiii înregimentați acolo erau supuși la muncă silnică și abuz verbal și fizic. Acuzațiile emise de procurori nu se opreau doar la anul 2019 și se pare că practicile barbare ar fi fost puse în aplicare încă din anul 2006. Conform documentelor analizate de jurnaliști, copiii erau trimiși acolo pentru fapte ilegale, fiind izolați, educați și reabilitați, totul cu acordul familiilor lor. 

Cazul a intrat în atenția publică după ce un băiat rănit și dezorientat a fost găsit la granița cu Ungaria. Speriat, acesta a declarat la acel moment că fugise. 

Așa a ieșit la iveală faptul că cei mici erau abuzați fizic, bătuți, umiliți, închiși în încăperi întunecoase, înfometați și forțați să muncească din greu. Personalul medical și pedagogic din tabără numea metoda de ”reeducare” aplicată ”bici și zahăr”. Minorii primeau o recompensă dulce pentru abuzul îndurat. 

Proprietarul firmei care deținea tabăra explica: 

"Noi ne sculăm dimineaţă la ora şapte. Până la opt jumătate toţi au program diferit. Unul face curăţenie afară, unul merge la boi, alţii merg la cai. La opt jumătate noi avem micul dejun. După începe şcoala până la 1 jumătate", spunea proprietarul taberei în 2006, conform observatornews.ro

În 2019, anchetatorii IGPR transmiteau că ”opt bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, sunt bănuiți că ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile”. 

--

Când un copil cu un comportament deja deviant este rupt de mediul său familiar și familial, este greu de crezut că ar putea să se îmbunătățească situația. Pe fond, dacă există și afecțiuni psihiatrice, o tabără de reeducare nu este locul ideal pentru ameliorarea lor. Tabăra mai sus menționată este doar un exemplu al locațiilor de reeducare și nu implică faptul că adolescentul de 17 ani ar fi putut să fie tratat la fel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel