Crimă în Neamţ. Una dintre fetiţele de trei luni, înjunghiată de 10 ori de tatăl ei

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Una dintre fetiţele gemene din Neamţ a fost înjunghiată de 10 ori de tatăl ei, spun medicii. 

Bebelușul a fost operat la spitalul Sfînta Maria din Iași. Intervenția chirurgicală a durat două ore și jumătate, fetița având zece plăgi înjunghiate, spun medicii. Ea nu a suferit complicații post operatorii, iar starea ei este stabilă. Este în continuare internată la secția de terapie intensivă, unde este ventilată mecanic. Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția ei, având în vedere vârsta mică și gravitatea rănilor suferite.

Agresorul a fost reținut sâmbătă seară pentru 24 de ore și va ajunge duminică la instanță, cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul este acuzat de omor și a refuzat să coopereze cu anchetatorii, scrie Digi24.

Radu Leca: Nu există control pentru bolnavii psihic 

 

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, psihologul Radu Leca a vorbit despre cauzele care au determinat această crimă:

„Neexistând o autoritate de control a bolnavilor psihiatrici cu potențial periculos, odată ce bolnavul este eliberat din spital, acesta ajunge în interiorul familiei unde nimeni nu îl poate controla. În lipsa medicamentelor, bolnavul poate ucide. 

Nu există o metodă clară de control a bolnavilor psihiatrici cu potențial periculos. Bolnavul este predat pe semnătura unui membru al familiei, dar nu poate fi controlat

Un bolnav psihic a ucis astăzi un copil și a rănit alte două persoane. Nu a putut fi oprit. În lipsa medicamentelor, tatăl de familie s-a transformat într-un monstru“, a precizat, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

„Crearea unei baze de date, tip registru, cu toți bolnavii psihiatrici cu potențial periculos din România. Prin realizarea acestui registru unic, ce va înregistra pe toți bolnavii psihic, Statul Român va avea obligația de a crea o autoritate de supraveghere a acestor bolnavi. Pe cale de consecință, crimele de la Neamț și Arad nu vor mai fi posibile“, a mai spus psihologul.

VEZI ŞI Crimă în Neamţ. Psiholog R. Leca: Nu există o metodă de control a bolnavilor cu potențial periculos. Tatăl s-a transformat în monstru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel