„Criminalitate odioasă”. Reacția ministrei de interne din UK, după revolta românilor din Leeds

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ministrul de Interne a catalogat dezordinea violentă care a izbucnit pe străzile din Leeds drept "criminalitate audace".

Cinci persoane au fost arestate după ce incidentele au escaladat în zona Harehills, joi. Videoclipuri de pe rețelele sociale arată mulțimi mari de oameni pe străzi, un autobuz incendiat și o mașină de poliție răsturnată.

Vorbind de la secția de poliție Elland Road din oraș, Yvette Cooper a declarat că cei responsabili ar trebui să simtă "toată forța legii" pentru ceea ce a descris ca fiind "criminalitate odioasă".

"Am discutat cu ofițerii de poliție din West Yorkshire și cu liderii comunității locale despre acțiunile pe care le întreprind ca răspuns la aceste scene inacceptabile de dezordine și criminalitate pe care le-am văzut aseară. Mulți oameni vor fi văzut pe rețelele sociale unele dintre scenele cu adevărat șocante de criminalitate audace și de aceea este foarte important ca acele persoane să înfrunte toată forța legii", a spus Cooper.

Poliția din West Yorkshire a declarat că ofițerii au fost chemați în zonă joi, în jurul orei 17:00 BST, după ce asistenții sociali au raportat ostilitate în timp ce se ocupau de o problemă de protecție a copilului. Ofițerii care au răspuns au fost atacați și au ajutat personalul de protecție a copilului să se retragă într-un loc sigur.

Pe măsură ce dezordinea a escaladat, vehiculele au fost avariate și au fost declanșate mai multe incendii. Adjunctul șefului poliției, Pat Twiggs, a declarat că ofițerii lucrează "cu o viteză semnificativă" pentru a identifica și a prinde pe cei responsabili. El a adăugat că va exista o prezență crescută a poliției în zonă în următoarele zile și a îndemnat persoanele cu informații să se prezinte.

"Îndemn pe oricine are informații despre cei implicați în dezordine să contacteze ofițerii noștri", a spus el. "De asemenea, celor responsabili pentru criminalitatea văzută în Harehills, investigația noastră va fi neîncetată și vă îndemn să faceți ceea ce trebuie și să vă predați poliției cât încă aveți această oportunitate. Același mesaj îl transmit și părinților acelor tineri implicați, să ia legătura cu poliția acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel