Criminalul unei fetiţe de nouă ani, descoperit după 36 de ani... degeaba. Ce i-a condus pe anchetatori spre ucigaș

Ucigaşul unei fetiţe de nouă ani, a cărei răpire şi moarte în 1984 au zguduit Canada şi au condus la condamnarea unei persoane nevinovate, a fost identificat 36 de ani mai târziu.

Ucigaşul a fost identificat 36 de ani mai târziu cu ajutorul unei probe ADN, a anunţat poliţia din Toronto, relatează AFP. Anchetatorii au declarat că i-au descoperit identitatea după ce au trimis o probă ADN din sperma prelevată de pe lenjeria intimă a fetiţei la un laborator american specializat în "genealogie genetică", care a condus la numele lui Calvin Hoover, decedat în 2015.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani la momentul faptelor, s-a sinucis, conform mai multor mass-media. El a fost un apropiat al familiei victimei. Fetiţa a fost răpită, violată şi apoi înjunghiată în apropiere de Toronto. Corpul ei a fost găsit aproape trei luni mai târziu pe un câmp, la circa 50 de kilometri distanţă, srie Agerpres.

Un vecin al familiei Jessop, Guy Paul Morin, a fost arestat în 1985 şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă. El şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, înainte de a fi în cele din urmă exonerat în urma analizei ADN şi apoi eliberat în 2015. După această eroare judiciară, guvernul din Ontario i-a plătit despăgubiri de 1,25 milioane de dolari (800.000 de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel