Crin Antonescu: Mă opun numirii lui Kovesi la DNA. PNL nu va susține propunerea

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, duminică seara la Antena 3, că se va opune categoric numirii Codruței Kovesi la DNA. Socotesc că este o mare greșeală politică a numirii lui Kovesi la DNA și lucrul acesta i l-am spus și premierului Victor Ponta, a declarat Antonescu.

PNL nu a cedat postul de ministru al Justiției pentru 45 de zile. Nu este exclus să-l cedeze de tot, dar nu la cedat nici pentru 45 de zile, nici pentru patru zile. Premierul Ponta a dorit să-și asume interimatul  până la numirea marilor procurori", a declarat Antonescu.

"Dacă este vorba ca domnul Ponta să desemneze pe Kovesi la DNA, eu mă opun. Din păcate asta nu rezolvă problema. Problema este mult mai complicată și sunt gata să o discutăm cu precizarea din partea mea că nu ne aflăm în fața unor numiri oficiale făcute de premier, că ne aflăm în fața unor ipoteze pe care premierul n-a dezmințit-o, a admis-o ca posibilă, cu premisa pe care o acceptăm cu toții că așa ceva nu ne poate lăsa indiferenți pe niciunii dintre cei care ani de zile și mai ales în cursul anului trecut avut  lucruri de spus la adresa modului în care doamna Kovesi, domnul Morar au transformat instituțile pe care le-au condus în instituții acționate politic, și în primul rând al regimului Băsescu".

"Dacă legea făcută de doamna Macovei, asumată de domnul Tăriceanu, o lege pe baza căreia Traian Băsescu a pus mâna pe conducerea,  în cea mai mare parte pe sistemul judiciar, dacă nu în întregime, dacă legea spune că responsabilitatea ministrului Justiției este să facă aceste propuneri pe criterii exclusiv profesionale, atunci nu are ce căuta niciun șef de partid, niciun coleg de partid".

Există suspiciuni în cazul Robertei Anastase

"Dacă astăzi spun categoric, și i-am spus-o și premierului că nu sunt de acord, că mă opun, că socotesc că este o mare greșeală politică o eventuală propunere, desemnare de către domnul Ponta a doamnei Kovesi, o fac nu pentru că vreau să influențez justiția. Este nepotrivit atâta timp cât noi, ca lideri politici am spus vreme de câțiva  ani că doamna Kovesi un profesionist asupra virtuților că nu discut eu, că n-am calitatea  să evaluez, am spus pornind de la niște elemente că nu e-n regulă cum a condus Parchetul Generel. Că există grave suspiciuni, lanțuri de coincidențe, de la cazul Roberta Anastase și până la chemarea la Parchet  sau Parchetul General, a doua zi după ce Traian Băsescu a  comanda din garaj pentru chestorul care pe o hârtie, omul acela scrisese că nu poate să garanteze niște date statistice.

Din toate aceste motive nu poate vreunul dintre noi să o propună pe doamna Kovesi", a mai spus președintele PNL.

Crin Antonescu a mai declarat că în eventualitatea în care Kovesi va fi propusă de Victor Ponta la șefias DNA, PNL se va opune categoric aceste numiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel