Crin Antonescu: PNL să facă un consiliu, să-i aducă pe Cozma, pe Sighiartău... în locul lui Bode, Motreanu, Ciucă

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu a reacționat la mesajul lui Rareș Bogdan de pe Facebook.

Discuția din platoul Antena 3 CNN a plecat de la recenta declarație a lui Rareș Bogdan în care spune că cei de la PNL au fost obligați "să înghită meduza".

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a scris într-o postare pe Facebook că atacurile lansate de liderii PSD împotriva liberalilor în timpul Congresului de sâmbătă sunt motivate de teama unui posibil eșec la alegerile prezidențiale. De asemenea, Bogdan a justificat colaborarea guvernamentală cu PSD, argumentând că, în absența acesteia, social-democrații ar fi sabotat sprijinul acordat Ucrainei.

„Atacurile socialiștilor la adresa PNL au două explicații: frica și lașitatea. Doar PNL și Nicolae Ciucă pot bloca acapararea totală a statului român de către urmașii lui Ion Iliescu, Adrian Năstase și Liviu Dragnea. Este cât se poate de clar. PSD se teme de PNL, este obsedat de PNL, este speriat de PNL”, a scris liberalul.

Ucraina, pretextul invocat pentru coaliția de guvernare

În același timp, criticile îndreptate împotriva liberalilor par a fi o strategie de distragere a atenției de la scandalurile care afectează guvernul Ciolacu, scandaluri ce îi implică direct pe miniștrii PSD.

„Ordinul de zi pe unitate este Atacați – Atacați – Atacați, pentru a deturna discuția de la scandalul recalculării, de la scandalul Pantelimon, de la criza acută de medicamente esențiale pentru tratamentul cancerului, de la listele de așteptare de 2 ani pentru proteze fără de care oamenii suportă dureri cumplite de șold și genunchi, de la faptul că pentru un C.T. banal trebuie să aștepți cu lunile”, se spune în postarea lui Rareș Bogdan.

Acesta justifică parteneriatul de guvernare PNL-PSD de până acum prin necesitatea de a-i coopta pe social-democrați, pentru a preveni eventualele lor obstacole în acordarea sprijinului pentru Ucraina. „Da, am fost nevoiți să înghițim o meduză și să guvernăm împreună, pentru că odată cu războiul din Ucraina, Uniunea Europeană și NATO aveau nevoie de o graniță care să garanteze securitatea Europei. Ar fi fost un dezastru ca, în timp ce PNL susținea Ucraina, hoarda socialiștilor români să încerce blocarea ajutoarelor îndreptate către țara aflată în război. O știu toți: și politicienii, și ziariștii onești. Ar fi căzut Ucraina, la micul dejun era mâncată Moldova și urma presiunea pe România, Polonia și Țările Baltice”, a adăugat Rareș Bogdan.

Pe fondul celor declarate, Crin Antonescu, invitatul lui Răzvan Dumitrescu, a comentat:

"Partidul Social Democrat nu s-a schimbat în mod fundamental. E un "animal "politic" care s-a schimbat, s-a tuns, s-a îmbrăcat altfel, a învățat limbi străine, folosește cuțitul și furculița dar în esență este același locuitor al regnului politic. Când vine vorba de PNL și când îmi dați exemple ca cel cu domnul Bogdan Rareș pe care l-ați citat sunt două lucruri:

Cât de idioți trebuie să crezi că sunt cei cărora te adresezi ca să-i convingi că ai adus PSD-ul la guvernare ca să nu cucerească rușii Ucraina la micul dejun și Republica Moldova la prânz? Dacă nu erau aduse - citez "coardele socialiste" la guvernare, se prăbușea totul. Deci cât de idioți trebuie să-i crezi pe oamenii ăia? Eu unul nu sunt idiot.

Și 2 - același om, împreună cu alți fruntași actuali ai PNL-ului, acum două luni jucau hora la propriu cu domnul Ciolacu, cu domnul Tudose, cu alți domni și doamne, spunându-le cum vor reprezenta împreună interesele României la Bruxelles, pe o listă comună.

Nu pot fi credibile aceste atacuri din partea acelorași oameni. Dacă PNL s-a supărat are motive. Dacă vrea să se bată, să facă repede un consiliu, nu știu... să schimbe conducerea, să-i aducă pe Cozma, pe Sighiartău, pe oamenii care de ani de zile spun asta și-atunci eu poate o să-i cred.

Nu poate să vină Rareș Bogdan cu Lucian Bode, cu Motreanu, cu Ciucă să-mi spună cât de groaznici sunt PSD-iștii și că nu se mai poate cu ei! Adică astea sunt niște lucruri simple, băbești aproape. În condițiile astea eu n-am cum să-mi dau votul.

Știu ce înseamnă să fii militant, lider local, parlamentar... n-am fost numai președinte, am fost 5 ani președinte și 20 nu, în PNL. Cunosc toate treptele vieții politice și știu și sunt solidar cu tot ce se întâmplă cu acești oameni, câți sunt de bună credință. Dar e limpede că această alianță s-a făcut pentru a susține conducerea Partidului Național Liberal, convenabilă sistemului, e limpede că și PSDul și conducerea lui actuală au avut un interes clar în această privință, de aceea "i-au salvat" prin comasare. Nu din generozitate, ci pentru că le mergea bine împreună.

PNL-ul nu a cîștigat foarte mult, decât că și-a mascat un scor, prin comasarea localelor cu europarlamentarele. PNL a pierdut niște poziții, conducerea PNL actuală a sacrificat niște oameni - vezi CJ Timiș - vezi pe Cozma la Satu Mare, pentru că dacă Sorin Grindeanu, bine plasat în ierarhia partidului lângă Marcel Ciolacu a avut un  interes strategic cu CJ Timiș - atunci presiunile PSD-ului pentru ca Alin Nica, președintele în exercițiu și care câștiga acel consiliu să fie abandonat de liberali... și a câștigat! Dacă PNL avea interes să-l susțină pe Cozma la Satu Mare n-a avut pârghiile, interesul, determinarea să-i convingă pe PSD-iști să-i susțină. Și a pierdut" sunt observațiile lui Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel