Crin Antonescu, reproșuri pentru Klaus Iohannis: "A fost un moment pe care mulți l-au uitat"

Crin Antonescu are multe reproșuri pentru Klaus Iohannis. 

Crin Antonescu spune că i-a fost rușine de momentul în care deși lumea era izolată în casă, pentru Germania s-au făcut concesii în vederea aducerii de muncitori români care să culeagă sparanghelul. Antonescu spune că vina nu-i aparține total lui Iohannis, dar totul s-a desfășurat într-un moment în care țara era condusă de el. 

"A fost un moment la începutul pandemiei când eram închiși în casă. Puțini își aduc aminte. Nu zburau nici avioanele, dar sparanghelul trebuia cules în Germania. S-au organizat niște zboruri cu români, sigur, cei care voiau, dar atunci mie mi-a fost rușine. Nu a fost vina lui direct, dar asta se întâmpla într-o țară condusă de Iohannis. Asta a fost la nivel emoțional," a spus Crin Antonescu, la Antena 3, la emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu.  

Reamintim că la începutul anului 2020, imaginile cu românii care voiau să plece la agricultură în Germania au apărut în toată presa internațională, deși în acel moment erau restricții nu doar de circulație, ci și de ieșit din casă. 

Crin Antonescu spune că a scăzut foarte mult calitatea personalului politic sub conducerea lui Klaus Iohannis

De asemenea, Antonescu are multe să-i reproșeze din punct de vedere politic lui Klaus Iohannis. Printre reproșuri se numără faptul că nu a reușit să crească standardul României în Europa, dar și faptul că a adus Partidul Național Liberal într-un stadiu pe care acesta îl consideră de neacceptat. De asemenea, Antonescu spune că încercarea eșuată de candidatură a lui Klaus Iohannis la șefia NATO s-a reflectat asupra României.

"În jurul operei politice, îi reproșez stadiul de azi al PNL-ului și faptul că România sub conducerea și atribuțiunea lui directă, nu a reușit să dobândească un rang de facto mai înalt în ierarhiile europene. Am spus că Iohannis a ținut țara pe o direcție corectă, așa, grosso-modo și ăsta e un merit. La noi pare ceva banal, dar nu e chiar așă.

Ca prezență fizică măcar, a fost un reprezentant rezonabil al României, dar iată că această peripeție de final de exemplu, cu secretariatul general al NATO, cu candidatura nemaiauzită, iluzuală și eșuată, fără să o susțină nimeni, cu toate celelalte eșecuri, care vrând nevrând se reflectă asupra României, sunt măsura unui eșec. Cred că România putea fi mai mult în Europa, în politica internațională și în respectul general. Sunt multe lucruri care ar fi de discutat. 

Cel mai neplăcut lucru este stadiul în care Klaus Iohannis lasă Partidul Național Liberal care totuși l-a propus României. Partidul l-a propus pe Klaus Iohannis, nu Crin Antonescu. S-a operat o contraselecție timp de zece ani. N-a făcut-o Klaus Iohannis pe toată, dar când suntem președinți ne-o asumăm pe toată. România lui 2014, decimată oricum de nebuniile și ororile lui Băsescu era mult mai sus în calitatea personalului politic, în calitatea dezbaterii politice, în autenticitatea dramei luptei politice, decât România amorfă și cu cetățeni votanți-ostatici în 2024," a mai spus Crin Antonescu la Antena 3. 

Citește și Crin Antonescu: "Ciucă este sfătuit de niște ciubucari incompetenți. Îl pun pe om să mintă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel