Crin Antonescu: Sunt sută la sută optimist în legătură cu constituirea alianţei ACD-PSD

crin antonescu optimist
crin antonescu optimist

Preşedintele „Lucrurile au intrat în linie dreaptă, sunt convins că ne vom încadra în calendarul pe care ni l-am propus şi în ceea ce priveşte conţinutul documentelor oficiale pe care le vom propune forurilor convocate pentru 5 februarie şi în ceea ce priveşte calendarul de consultări interne care s-a încheiat înaintea acestor şedinţe decisive. Sunt în parametri pe care noi i-am gândit şi am satisfacţia să spun că lucrurile merg înainte într-un sens pe care noi toţi l-am sperat atunci când am pornit la acest demers. În acest moment nu mai văd niciun obstacol semnificativ şi sunt sută la sută optimist în legătură cu constituirea acestei forţe politice de care vorbim de aproape o lună“, a declarat Antonescu, la finalul unei întâlniri cu lideri ai PSD.

Preşedintele liberal a mai spus că protocolul alianţei cu social-democraţii va fi "un angajament ferm", dar va lăsa decidenţilor locali şi centrali ai partidelor membre posibilitatea "să ia cea mai bună decizie". Liderul PNL nu a dorit să ofere detalii în legătură cu numele sau cu sigla alianţei, afirmând că acestea vor fi făcute publice odată cu semnarea protocolului.

Antonescu a mai spus că vor mai avea loc, până sâmbătă, întâlniri între reprezentanţii ACD şi lideri ai PSD, pentru a fi stabilite detaliile cu privire la noua alianţă. Lideri social-democraţi şi ai Alianţei de Centru Dreapta (ACD) s-au întâlnit, marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta pe marginea protocolului viitoarei alianţe politice.

La întrunire au participat liderul social-democraţilor, Victor Ponta, vicepreşedintele PSD Constantin Niţă, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Radu Moldovan. Din partea PNL au fost prezenţi la discuţiile cu social-democraţii preşedintele PNL, Crin Antonescu, secretarul general PNL, Radu Stroe, şi vicepreşedintele liberal Mihai Voicu. Din partea conservatorilor la reuniune a participat liderul fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel