Doi antreprenori români au lansat, vineri, în cadrul evenimentului 'Romania Blockchain Summit' de la Palatul Parlamentului, criptomoneda Oracol Xor, ce permite un model inovator de tranzacţionare doar prin telefonie mobilă, fără conexiuni la Internet.
'Acest proiect, început în urmă cu doi ani, împreună cu un alt partener român, a fost lansat la nivel de ofertă iniţială la 1 iunie şi avem deja cereri de pe patru continente. Principalul avantaj pentru viitorii investitori, alături de valoarea acestei criptomonede, este acela că vor putea tranzacţiona Oracol Xor doar prin reţele telefonice GSM, fără Internet', a precizat Adrian Florea, fondator al proiectului.
Acesta a precizat că potenţialii investitori vor beneficia de un discount de 40% la achiziţie, până în data de 30 iunie, de 30% până la sfârşitul lunii iulie, respectiv de o reducere de 20% până la 1 septembrie 2019. În cadrul evenimentului de la Bucureşti, criptomoneda Oracol Xor este prezentată la standul Daicore, platformă de intermediere care permite accesul la finanţare, precum şi diminuarea riscurilor investitorilor interesaţi de proiecte Cripto.
Platforma Daicore, înfiinţată în luna ianuarie a acestui an, a reuşit să atragă, în numai cinci luni, mai mulţi clienţi din domeniul criptomonedelor, printre care Oracol Xor, Coreto, Kassy, Migrant Coin, Core Token sau Versatelis.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în parteneriat cu reprezentanţi ai industriei blockchain din România şi cu participarea Observatorului şi Forumului UE privind tehnologia blockchai, organizează în perioada 20 - 21 iunie, la Palatul Parlamentului, evenimentul Romania Blockchain Summit. Potrivit organizatorilor, conferinţa dedicată tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est reuneşte sectorul public, factori de decizie politică, dezvoltatori, cercetători, antreprenori şi inovatori locali şi europeni.
Romania Blockchain Summit îşi propune următoarele obiective: dezbaterea şi identificarea celor mai reuşite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain; pregătirea unui spaţiu pentru a conecta cererea cu oferta, pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain; crearea unui mediu pentru facilitarea de discuţii care să conducă la noi parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes în industria blockchain; dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autorităţile de reglementare şi sectorul privat; promovarea forţei de muncă şi expertizei locale; schimbul de informaţii şi experienţă între investitori şi antreprenorii la început de drum.
Companiile şi antreprenorii care vor participa la eveniment vor avea şansa de a-şi prezenta ideile de business în faţa unor fonduri de investiţii cunoscute din regiune. Investitorii experimentaţi vor fi, de asemenea, în juriul care va evalua şi va premia cele mai promiţătoare proiecte, în cadrul unei competiţiei dedicată start-up-urilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News