Urmărește emisiunea live


Cristache, după bătălia dintre Băluță și Nicușor Dan, arată cifrele dezastrului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalistul Ionuț Cristache a făcut un comentariu după bătălia dintre Daniel Băluță și Nicușor Dan pe Planșeul Unirii.

VEZI ȘI: Andrei Caramitru, ironia zilei despre Nicușor Dan după scandalul de la Planșeul Unirii

Jurnalistul Ionuț Cristache a intervenit în controversa dintre primarul sectorului 4, Daniel Băluță, și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, legată de starea Planșeului Unirii, printr-un comentariu postat pe Facebook.

Ionuț Cristache și-a exprimat frustrarea față de situația în care se află Bucureștiul în ceea ce privește consolidarea clădirilor cu risc seismic, subliniind că în patru ani de mandat, Nicușor Dan a reușit să consolideze doar o singură clădire din cele 850 aflate în clasa 1 și 2 de risc seismic.

„Măi oameni buni, UNA SINGURĂ!”, a accentuat jurnalistul, adăugând că, în timp ce Băluță, primarul sectorului 4, prezintă o expertiză tehnică alarmantă și avertizează cu privire la pericolul prăbușirii planșeului, Nicușor Dan, „om al științei”, răspunde cu scepticism, spunând doar „nu cred”.

Ionuț Cristache pune la îndoială abordarea primarului general, subliniind că dacă Nicușor Dan nu crede în gravitatea Planșeului Unirii, poate nu crede nici în cele 850 de clădiri aflate în pericol.

Jurnalistul a ridicat problema politizării excesive a unei situații care ar trebui tratată tehnic și obiectiv, întrebând retoric dacă este nevoie de o „nenorocire” pentru ca autoritățile să ia măsuri concrete.

„Chiar nu există niște oameni independenți, profesori de la Fac. de Construcții, niște ingineri, cineva care să zică, ‘E GRAV’ sau ‘NU E GRAV’?”, a încheiat Ionuț Cristache, cerând mai multă implicare din partea specialiștilor și mai puțină politică în deciziile care privesc siguranța bucureștenilor.

„Eu nu stiu cine are dreptate in scandalul Baluta-Nicusor! Dar ma uit la fapte! In 4 ani, Nicusor Dan, din 850 de cladiri cu grad 1 si 2 de risc seismic a consolidat UNA! Mai oameni buni, UNA SINGURA! Si vine un primar de sector cu o expertiza tehnica, spune ca e situatie dramatica, in prag de prabusire, Nicusor, om al stiintei, o combate cu “nu cred” si ramane ca Nicusor! Pai el nu crede probabil nici in alea 850 de cladiri care stau sa cada daca a consolidat doar una!!!!

Chiar trebuie sa asteptam sa vina o NENOROCIRE ca sa vedem cine a avut dreptate!???? Chiar nu exista niste oameni independenti, profesori de la Fac. de Constructii, niste ingineri, cineva care sa zica, “E GRAV” sau “NU E GRAV”?!?!? NU se mai poate cu POLITIZAREA asta excesiva!!!!!”, a scris Ionuț Cristache pe Facebook.

Șantierul de la Piața Unirii a fost desființat marți dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel