Judecătorul Cristi Danileț critică demersul Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției, astfel încât familia să fie definită ca formată din bărbat și femeie.
”Nu există un tipic de „familie românească" și nu există așa-numita „familie tradițională" . În primul rând, istoria ne învață că „familia" înseamnă microcomunitatea din timpul Romei antice unde bărbatul stăpânea oamenii și lucrurile din casă. Istoria cuplului românesc - așa cum o știm din scrierile epocilor trecute - este extrem de tristă: soțul era violent și alcoolic, violul conjugal era un fenomen extins, familia era numeroasă și trăia într-un spațiu restrâns. iar apropierea fizică dintre membrii genera desele incesturi, soția era veșnic la cratiță, femeia trebuia să fie virgină în noaptea nunții, o femeie rămasă gravidă, dar nemăritată era alungată din sat, divorțul era ceva rușinos și excepțional. Oare la o astfel de familie „tradițională" vor unii să ne întoarcă, azi?! O familie unde bărbatul domnește prin forță fizică, unde femeia este un obiect important doar pentru dota pe care o aduce la domiciliul conjugal, unde copiii sunt unelte în gospodărie?! De fapt, dacă mă gândesc la faptul că în ultimii ani a crescut îngrijorător numărul cazurilor de violență domestică, precum și violurile și incesturile comise asupra minorilor în propriile familii, s-ar putea ca răspunsul să fie afirmativ. Apoi, în timpurile biblice, „familia" nu se constituia prin căsătorie în fața primarului - este interesant că acest aspect nu este adus în discuție de cei care dezbat (a se citi „impun") argumentele în favoarea familiei constituită exclusiv prin căsătorie. Nimeni nu se întreabă în fața cărui primar erau căsătoriți Iosif și Maria... dar se invocă „tradiție" în acest sens.
[citeste si]
Aș vrea să se înțeleagă bine: este adevărat că prin căsătorie se ajunge să se formeze o familie, dar o familie nu se reduce la căsătorie - și în niciun caz nu presupune parteneri de sexe diferite și în mod obligatoriu copii. Cu alte cuvinte, ceea ce stă la baza unei familii nu este un certificat de căsătorie primit de la primar sau o verighetă de la preot, ci familia se întemeiază pe sentimente de iubire, de siguranță, de într-ajutorare. Astfel, există familii cu membri de sex diferit căsătoriți și fără copii, familii alcătuite din concubini cu sau fără copii, familii alcătuite dintr-un singur părinte și un copil, familii alcătuite doar din bunici și nepoți, familii alcătuite din părinți căsătoriți sau nu care au adoptat copii, familii alcătuite din tutori ori persoane care îngrijesc un copil abandonat sau pus în pericol de părinții lui naturali etc.” a declarat Cristi Danileț, într-un interviu pentru România Liberă.
”Promit să recidivez”
După acest interviu, judecătorul CSM a fost aspru criticat de cei care susțin demersul Coaliției pentru Familie, după cum a dezvăluit pe Facebook: ”Au apărut. Vin în stoluri. Inventează, mușcă, răspândesc. Insultă, sunt gata să mă facă bucăți. Ce nu știu ei este că eu sunt deja cicatrizat. Și cât timp ei fac asta, înseamnă ca ceea ce am spus contează. Apărarea de către mine a principiilor trece dincolo de protecția mea. Așa că...promit să recidivez! Deocamdată, reiau ideea principală: „inițiativa de modificare a Constituției nu are legătură cu familia, ci cu homosexualitatea".”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News