Cristian Bușoi: Evaluarea vaccinului Moderna va fi accelerată

Cristian Bușoi Foto: Crișan Andreescu
Cristian Bușoi Foto: Crișan Andreescu

Cristian Bușoi, europarlamentar din partea Partidului Național Liberal, a anunțat că Agenția Europeană a medicamentului va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna.

Într-o postare pe Facebook, Cristian Bușoi a vorbit despre evaluarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna.

„Agenția Europeană a medicamentului va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna cu aproape o săptămână, după primirea ultimelor date restante de care avea nevoie.

Este informația pe care am primit-o de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ca responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA.

Anunțul vine la scurt timp după ce EMA a anunțat întâlnirea finală de evaluare a vaccinului produs de BioNTech/Pfizer pentru luni, 21 decembrie 2020, tot cu o săptămână mai devreme decât era planificat inițial.

Moderna a prezentat ieri Agenției ultimul pachet de date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare a vaccinului, care conține informații specifice fabricării vaccinului pentru piața UE.

Ținând seama de progresele realizate, Agenția a programat o reuniune extraordinară a Comitetului său pentru medicamente de uz uman (CHMP) pentru a încheia evaluarea cererii de autorizare condiționată de introducere pe piață a vaccinului Moderna pentru 6 ianuarie, cu o săptămână mai devreme decât data anunțată inițial.

“Numărul infecțiilor este în creștere în întreaga Europă și suntem conștienți de responsabilitatea uriașă pe care o avem pentru a introduce un vaccin pe piață cât mai repede posibil, păstrând în același timp soliditatea analizelor noastre științifice”, mi-a transmis președintele Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, directorul executiv al EMA într-un document pe care l-am primit la Cabinetul de la Bruxelles. După ce CHMP va da undă verde acestui vaccin, Comisia Europeană va decide rapid acordarea unei autorizații de comercializare a acestuia, valabilă în toate statele membre UE și SEE.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel