Cristian Diaconescu, despre moartea lui Prigojin: Gruparea Wagner nu mai are niciun fel de relevanță militară

Cristian Diaconescu a explicat cum ar putea influența războiul din Ucraina dispariția lui Evghenii Prigojin, șeful Wagner.

Prăbușirea avionului în care se afla Evghenii Prigojin, șeful Wagner, ar putea avea consecințe asupra conflictului din Ucraina, susține fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

”Gruparea Wagner, în acest moment, nu mai are niciun fel de relevanță militară. Nici în Ucraina, nici în Africa, în regiunea sub-sahariană. În ceea ce privește cazul Prigojin, aici lucrurile sunt mult mai complicate.

Sigur că în următoarele 48 de ore vom avea o confirmare. Dacă Prigojin dispare, fie din cauza acestui accident, fie din cauza unei acoperiri cu un astfel de accident, înseamnă că tot ceea ce s-a discutat în legătură cu acest personaj și tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, mai ales în ceea ce privește rebeliunea cum a denumit-o la început Vladimir Putin, organizată și condusă de Prigojin, astăzi are un decont”, a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

Citește și: Prigojin a făcut 'rebeliune' și în interiorul Wagner. I-a refuzat lui Putin una dintre oferte

Diaconescu: ”Este o chestiune internă în Federația Rusă”

”Deci este un fel de reglare de conturi în interior. Ceea ce pot să vă spun este o analiză prealabilă a multora din Occident. Din păcate, din perspectivă strategică, dispariția lui Prigojin, într-o formă sau alta, nu generează un anumit tip de semnal pozitiv în ceea ce privește încheierea războiului.

Este o chestiune internă în Federația Rusă și din acest punct de vedere un semnal pozitiv de pace, așa cum ne dorim, nu este de așteptat ca o consecință imediată”, a mai spus fostul ministru de Externe.

Citește și: Avionul lui Evghenii Prigojin, șeful Wagner, prăbușit în regiunea Tver. BBC: Prigojin a murit/ Video în articol. Prima reacție Wagner: Ar fi bine să fie în viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel