Cristian Diaconescu (PMP): Parlamentul trebuie să adopte, în regim de urgență, legea offshore

Sursă foto: Facebook PMP
Sursă foto: Facebook PMP

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, spune că Parlamentul trebuie să adopte legea offshore.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu susține că acum, în condițiile extrem de vitrege pentru importurile de energie, este momentul ca România să se întoarcă la exploatarea propriilor resurse naturale .

”Independența energetică oferă suveranitate națională, potențial de dezvoltare economică și un statut special în relațiile cu alte state, mai ales, cu țările vecine”, a declarat Cristian Diaconescu.

Legea offshore trebuie votată în regim de urgență

„De altfel, Christina Verchere, CEO-ul companiei OMV Petrom, a transmis, zilele acestea, un mesaj foarte clar României, că intenționează să remodeleze societatea ca parte a tranziției către energia verde, iar cheia acestei afaceri, rămâne gazul natural. Dar ea a precizat foarte clar că este nevoie, ca anul acesta, legea offshore să fie schimbată, pentru a începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

În acest context, aflăm că, în ultima perioadă s-a înregistrat un record în privința importurilor de gaze naturale, tendință păguboasă pentru țara noastră, mai ales că România deține una dintre cele mai mari resurse de hidrocarburi din Europa.

Președintele Cristian Diaconescu, face, din nou, un apel către Parlament, să voteze, în regim de urgență, noua lege a offshore, care deschide calea spre negocieri cu marile companii românești și internaționale pentru începerea exploatării resurselor din Marea Neagră.

România beneficiază de un puternic suport din partea NATO și SUA pentru securitatea la Marea Neagră, lucru esențial în vederea începerii investițiilor în această zonă strategică din punct de vedere economic“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Partidului Mișcarea Populară.

PMP, apel la Uniunea Europeană. Cristian Diaconescu: UE trebuie să ofere Republicii Moldova o alternativă la gazul rusesc

PMP face apel la Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova pentru a-și recâștiga independența energetică față de Rusia.

"Acum este momentul ca Moldova să se desprindă din spațiul de influență economică al Moscovei și nu va putea face acest lucru decât cu sprijinul UE.", transmite PMP.

”Josef Borell, reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, a transmis, ieri, un mesaj clar Chișinăului de susținere în acest război hibrid dus de Gazprom cu unele țări europene, declarând că Rusia folosește gazul natural ca armă politică. Este o confirmare a celor spuse și de PMP, partid popular din cadrul PPE.” a precizat Cristian Diaconescu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel