Cristian Diaconescu (PMP): PNRR trebuie să fie program de guvernare pentru viitorul Executiv

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu

Liderul PMP apreciază că PNRR ar trebui să fie un adevărat program de guvernare pentru viitorul Executiv. 

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că programul de guvernare al noului Executiv ar trebui să fie PNRR, indiferent cine va veni la putere. ”Planul Național de Redresare și Reziliență este un proiect național pentru următorii ani, care este deja bugetat multianual, iar implementarea lui are termene precise și obligații de țară, în fața UE. Este un program de guvernare pe care ar trebui să și-l asume toate partidele politice, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziție”, a precizat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP a subliniat că partidele care forma noul Guvern vor porni cu un deficit de încredere ținând cont de situația de criză politică și de pandemie, dar care trebuie să dea dovadă de mare curaj pentru scoaterea țării din situația gravă în care se află.

"Este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate politică, dar și de profesioniști la nivel guvernamental, nu de sinecuri politice. Din păcate, negocierile politice pentru noul Guvern se poartă în aceeași, termeni, de împărțire a funcțiilor, ținând cont de numărul de mandate din Parlament, nicidecum de prioritățile României”, a mai spus Cristian Diaconescu, preşedintele PMP.

Tanczos Barna, ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor: România beneficiază de fonduri uriaşe prin PNRR şi este obligată să implementeze reforme semnificative

România va beneficia de fonduri uriaşe prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi va fi obligată să implementeze reforme semnificative pe baza acestui program, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"Salutăm decizia Comisiei (Europene, n.r.) şi ne bucurăm că suntem printre ţările care au Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă aprobat. România va beneficia de fonduri uriaşe şi va fi obligată să implementeze reforme semnificative pe baza acestui program. Tranziţie verde este programul Ministerului Mediului care cuprinde mai multe componente de investiţii pe reforme în domeniul mediului. Managementul apei este un domeniu foarte important.

Aici vom avea peste un miliard de euro buget pentru dezvoltarea sistemelor de apă şi canalizare în România. Ştiţi foarte bine că avem infringement la acest capitol şi trebuie să avem rezultate concrete, să demonstrăm Comisiei că suntem în măsură să tratăm aceste probleme aşa cum trebuie. A doua componentă la fel de importantă este partea de păduri şi protecţie a biodiversităţii. Vom avea peste 600 de milioane (de euro, n.r.) pentru împăduriri şi sute de milioane pentru biodiversitate, pentru planuri de management, pentru refacere de habitate, pentru protejarea pajiştilor cu înaltă valoare genetică.

A treia componentă - managementul deşeurilor - beneficiază de fonduri atât pentru platformele de depozitare voluntară a deşeurilor nemenajere, unde vom avea sute de primării care vor putea beneficia de finanţare pentru a realiza asemenea platforme. Vom finanţa, de asemenea, 15 platforme mari pentru zonele urbane, acolo unde pot fi depozitate deşeurilor din construcţii, de metal, plastic, lemn, cauciucurile, deşeurile periculoase", a afirmat Tanczos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel