Cristian Pistol, șeful CNAIR, după tragedia de pe Autostrada Moldovei, ne spune că... e grea meseria de constructor

ISU
ISU

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a avut un mesaj după tragedia de pe Autostrada Moldovei.

Asta e! Se mai întâmplă. E grea meseria de constructor. Cam așa se poate traduce mesajul șefului CNAIR după tragedia în care mai mulți oameni au murit.

„Transmit condoleanțe familiilor constructorilor care și-au pierdut viața în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Focșani-Bacău. Totodată, doresc însănătoșire grabnică celor care au fost răniți în acest accident. Încă o dată se dovedește că meseria de constructor este grea și presupune riscuri”, a transmis Cristian Pistol.

Explozia de la magistrala de gaz de la Călimăneşti din judeţul Vrancea a fost cauzată de executarea lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7 - este concluzia investigaţiei pompierilor la faţa locului, a informat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost vorba despre o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01,30, în urma unei explozii la o magistrală de gaz de la Călimăneşti. Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de circa trei ore, cu mai multe echipaje de pompieri.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziilor, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple a ISU Vrancea şi cinci ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea.

VEZI ȘI:   Explozie pe Autostrada Moldovei: Dorinel Umbrărescu sau Transgaz? Cine este de vină pentru moartea muncitorilor. Nu vorbim despre un incident care nu putea fi evitat - https://www.dcnews.ro/explozie-pe-autostrada-moldovei-dorinel-umbrarescu-sau-transgaz-cine-este-de-vina-pentru-moartea-muncitorilor_931163.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel