Cristian Popescu Piedone, audiat la Parchetul General

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este audiat la Parchetul General în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate referitoare la o  infracțiune de conflict de interese.

La intrarea în sediul instituției, Piedone a susținut că firma fiului său nu a desfășurat afaceri cu statul. "Societatea băiatului meu nu a avut niciodată afaceri cu statul, nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat", a spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat în legătură cu acuzația privind contractul de închiriere al fiului său cu șapte bani pe metru pătrat, el a spus că este hotărârea Consiliului Local de închiriere a domeniului public.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, fost primar al Sectorului 4, București.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenția Națională de Integritate, în perioada 2013 – 2015, fostul edil a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL", „Sport Team Kart SRL" și „Chocoland SRL", ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

[citeste si]

Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul lui Piedone a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel