EXCLUSIV  Cristian Popescu Piedone dezminte că a demisionat din funcția de președinte PUSL și face un anunț privind o nouă candidatură

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone a dezmințit o informație apărută în presă.

În mass media a apărut informația potrivit căreia Cristian Popescu Piedone ar fi demisionat din funcția de președinte executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), după eșecul de la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024. Aceleași surse au precizat că Piedone se va ocupa doar de Organizația de București a partidului și de administrația locală a PUSL la nivelul întregii țări și că ar putea candida la alegerile parlamentare de la finalul acestui an.

L-am contactat pe Cristian Popescu Piedone în vedere confirmării informațiilor apărute în mass media, însă se pare că lucrurile sunt mai nuanțate.

„A avut loc un birou executiv la finalul săptămânii trecute în care s-a stabilit de comun acord ca funcția de președinte executiv să nu mai existe. PUSL e singurul partid cu conducere colectivă. Eu mi-am asumat eșecul la alegerile europarlamentare și s-a desființat postul de președinte executiv. Eu urmează să mă ocup de organizația din București a partidului, ca președinte executiv. Fac parte din conducerea colectivă a PUSL și mă ocup de partea de administrație locală“, a spus Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, politicianul a declarat, în exclusivitate pentru DC News, că va candida, din nou, la funcția de primar general al Capitalei, în 2028.

„Voi candida în 2028 la Primăria Capitalei. În ceea ce privește Bucureștiul, eu apăr, în cadrul Consiliului General, doar de interesele cetățenilor. O altă noutate este că voi fi cap de listă, în alegerile parlamentare de pe 1 Decembrie, pentru Senatul României“, a mai declarat Cristian Popescu Piedone pentru DC News.

Cristian Popescu Piedone a pierdut alegerile din 9 iunie

Pe 9 iunie, Cristian Popescu Piedone a fost candidatul PUSL pentru funcția de primar al Municipiului București. Deși sondajele inițiale îl plasau pe locul 1, cot la cot cu Nicușor Dan, după retragerea medicului Cîrstoiu (PSD+PNL) și intrarea în cursă a Gabrielei Firea, reprezentantul PUSL s-a plasat pe locul 3, adunând doar 111.411, 15,14%.

Nicușor Dan a câștigat alegerile locale, după ce a adunat 352.734, adică 47,94%. Gabriela Firea s-a plasat pe locul 2, cu  22,17% și 163.147 de voturi. Pe locul 4 a fost reprezentantul PNL, Sebastian Burduja, care a obținut doar 57.336, adică 7,79%.

Cristian Popescu Piedone este un politician român cunoscut pentru activitatea sa îndelungată în administrația publică locală. S-a născut pe 15 februarie 1963 în București și a devenit o figură proeminentă în peisajul politic românesc datorită implicării sale în diverse funcții publice, cel mai notabil fiind primar al sectorului 4 al Capitalei.

Piedone a fost ales primar pentru prima dată în 2008 și a fost reales în 2012, fiind recunoscut pentru inițiativele sale de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii locale. 

În 2020, Piedone a fost ales din nou primar, de această dată al sectorului 5 al Bucureștiului, în 2020. Cariera sa politică a fost caracterizată de o combinație de popularitate în rândul alegătorilor și controverse legate de integritatea sa. Piedone rămâne o figură complexă și influentă în politica locală din România, ilustrând atât provocările, cât și dinamica vieții publice românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel