Europarlamentarul Cristian Preda își critică foștii colegi din conducerea actuală a PDL pentru faptul că "au decis să treacă de la tăcere la o atitudine și mai pernicioasă".
"Președintele e insultat zilnic de USL. Nu am mai auzit vreo voce de pedelist care să-i vină în apărare", scrie Cristian Preda pe blogul personal, precizând că deși șeful statului a "susținut" chestiuni esențiale pentru statul român, poziții de altfel îmbrățișate de-a lungul anilor și de PDL, acum ele sunt apărate "mai curând de jurnaliști și activiști civici curajoși decât de foștii tovarăși de drum ai președintelui".
"De curând, membri de vază ai PDL au decis să treacă de la tăcere la o atitudine și mai pernicioasă", continuă europarlamentarul, în opinia căruia, baza partidului îl simpatizează în continuare pe președintele Băsescu și îi susține ideile.
"Astfel, Ioan Oltean îl contrazicea, săptămâna trecută, pe Băsescu în chestiunea oportunității deciziei de a organiza un referendum. Cezar Preda afirma deunăzi că PDL poate face opoziție și fără Băsescu. Vasile Blaga îi reproșa prin decembrie că deschide procese de intenție și că e neinformat, iar miercuri declara că nu-i pasă dacă președintele va decide să nu-l susțină pe Predoiu la prezidențiale", enumerează Cristian Preda situațiile în care opiniile liderilor PDL s-au îndreptat împotriva celor susținute de șeful statului, chiar dacă, specifică acesta,"nimeni nu e obligat să-l urmeze pe Băsescu și, cu atât mai puțin, să o facă orbește".
Publicul se teme
Preda trece, apoi, la un atac direct la adresa conducerii PDL, apreciind că "Șefii actuali ai PDL tac de fiecare dată când Băsescu e atacat sau are nevoie de sprijin pentru proiecte politice. În schimb, Blaga și compania sunt mereu pregătiți să-i dea lecții de politică, în primul rând despre tactica și strategia de partid", iar efectul direct este "slăbirea opoziției față de USL".
Pe de altă parte, europarlamentarul își exprimă încrederea că Partidul Mișcarea Populară "va prinde un contur ceva mai clar", deoarece "Publicul resimte dramatismul situației și a început să se teamă. Într-o democrație, un om – fie el și președinte – nu se poate confrunta cu toți ceilalți. Are nevoie de propria tabără politică".
"Cred că, peste câteva zile, va prinde un contur ceva mai clar gruparea de care e nevoie pe scena politică de la noi", conchide Cristian Preda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News