Europarlamentarul PDL Cristian Preda se întreabă, într-o postare pe blogul personal, dacă ”Ponta știe că e premier”, susținând că declarația acestuia, privind delegația României la Summitul NATO, ”vădește tentația de a uzurpa autoritatea șefului statului”.
”Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că Traian Băsescu nu reprezintă în întâlnirile internaționale România, ci se reprezintă doar pe sine. Acesta ar fi motivul pentru care la reuniunea NATO președintele e însoțit de miniștrii Marga și Dobrițoiu, care ar urma să compenseze deficitul grav de reprezentare!”, scrie Cristian Preda.
Considerând că declarația cu pricina ”pare a fi fost făcută de un politician radical din opoziție, nu de șeful unui guvern”, europarlamentarul a ”ezitat” să scrie ”premierul” lângă numele Ponta, deoarece ar fi comis o ”greșeală”.
În opinia europarlamentarului PDL, declarația lui Victor Ponta arată că acesta nu pare ”să fie în stare să-și asume demnitatea de șef al guvernului”, dând impresia că, încă se află ”întemnițat” într-un studio de televiziune.
”Victor Ponta conduce guvernul, așa că toate declarațiile sale de acum trebuie judecate din acest unghi. Iar atacul la adresa președintelui vădește tentația de a uzurpa autoritatea șefului statului. Când primul-ministru al unei țări – învestit de o majoritate parlamentară – susține că președintele – care e ales direct, de o majoritate a cetățenilor – nu mai reprezintă statul, având nevoie de “cârja” unor miniștri, el fie se obligă să producă imediat o dovadă palpabilă, fie, dimpotrivă, se face vinovat de uzurparea autorității. (...) Victor Ponta nu pare să fie în stare să asume demnitatea de șef al guvernului. El dă impresia că e încă întemnițat într-un studio de televiziune, în care e împins să spună tot ceea ce-i trece prin minte, pentru a smulge aplauzele galeriei”, explică Cristian Preda.
De aceea, europarlamentarul ”face un apel la politicienii experimentați din USL”, pentru a-i explica ”premierului Victor Ponta că orice declarație de acest fel despre președinte e înregistrată în exterior nu ca o șarjă a unui “cârlan” din opoziție, ci ca un gest care slăbește regimul”, și consideră că o astfel de opinie aduce prejudicii ”dispozitivului instituțional”.
”Cuvintele sunt mai periculoase decât par. Inclusiv pentru că ele se pot întoarce împotriva celui care le rostește… ”, conchide europarlamentarul Cristian Preda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News