Cristina Lapis: Dar ursul care a murit pe marginea drumului și a stat 16 ore? Nu avea nume, săracul

Cristina Lapis, fondatoarea rezervației de urși de la Zărnești, susține că sacrificiul ursului Arthur, ucis de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, ar trebui să îi facă pe români să își schimbe mentalitatea vizavi de animale.

"Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a propus ca alternativă pentru vânătoare turismul de fotografie. Dacă acest prinț în loc de pușcă ar fi avut un aparat de fotografiat și o cameră și ar fi filmat acest exemplar frumos și l-ar fi arătat în lume ar fi crescut prestigiul României. Sigur că situația acum este foarte inflamată și inflamabilă. oamenii care sunt sensibili și care au văzut ursul, nu știu cine i-a dat numele de Arthur, că nu știu dacă urșii în pădure au toți nume... Îl striga cineva Arthur în pădure? Mă rog... dar ursul care a murit pe marginea drumului și a stat 16 ore în timp ce s-a uitat toată lumea la el, care era un urs fără nume, săracul...

Oamenii sensibili și care respectă viața și creația și înțeleg că animalele fac parte din viața noastră sunt acum foarte afectați, dar noi trebuie să fim raționali și să ne gândim ca acest sacrificiu să nu fi fost în van. Eu am înființat rezervația de la Zărnești din cauză că ursoaica Maia și-a mâncat labele și a murit în brațele mele. Acest urs și-a sacrificat viața. Trebuie de acum încolo încât să existe un management corect al populației de urși, o educație a cetățenilor. Trebuie să înțeleagă că acești urși nu aparțin nici ministrului, nici Ministerului Mediului, fac parte din patrimoniul nostru național, deci e o problemă a tuturor.", a declarat Cristina Lapis la RealitateaPlus.

Ursul fără nume care a murit sub privirile nepăsătoare ale autorităților

În anul 2019 un caz cutremurător a șocat România. Un urs lovit de un autoturism la ieșirea din Praid a stat aproximativ 16 ore pe șosea și a agonizat, sub privirile indiferente ale autorităților. Într-un final a murit. Autoritățile nu au făcut nimic pentru bietul animal. Și-au pasat responsabilitățile întrucât nu era clar cine era obligat să intervină în acest caz. 

VEZI ȘI: Urs lovit de mașină, lăsat 16 ore în stradă să agonizeze

"Este de neînchipuit, de netolerat ca, în 2019, undeva într-o localitate din România, să avem parte de scene de Evul Mediu. Oare câtă lipsă de bun-simţ şi de educaţie poţi să ai să priveşti un urs în agonie şi să îl laşi să moară? Să chemi un reprezentant al ANSVSA şi să nu aibă tranchilizant la el, într-o ţară în care se spânzură miliarde şi miliarde de lei pe tot felul de golănii politice. Să nu ai o doză de tranchilizat pentru un urs ca să îl salvezi? Ţara asta, uneori, este pur şi simplu anapoda. Este incredibil cum s-au adunat toţi aşteptând să moară ursul, să îl vadă cum se chinuie şi să scape de el, în loc să îl salveze", spunea atunci revoltat jurnalistul Radu Tudor.

VEZI ȘI: Urs lovit de mașină, 18 ore de agonie pe șosea. Radu Tudor: M-am simţit extrem de revoltat. Scene de Evul Mediu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel