Cristina Pocora și Mădălin Voicu, anchetaţi pentru angajarea rudelor. Vezi cine i-a denunţat

Parchetul ÎCCJ a declanșat o anchetă în care 144 de foști și actuali deputați sunt suspecți pentru angajarea rudelor la birourile parlamentare. Senzațional este că ancheta a plecat de la denunțul deputatului Merka Adrian Miroslav, de la minorități, judecat pentru conflict de interese.

Printre cei denunțați sunt: Mădălin Voicu (PSD), Eugen Bejinariu (PSD), Mihăiță Calimente (PNL) și Cristina Pocora (PNL).

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a primit denunțul de la o instanță a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care judeca un deputat pentru conflict de interese deoarece și-a angajat o rudă la cabinetul de parlamentar, scrie romanialibera.ro.

Revoltat că nu toți colegii săi sunt inculpați și judecați, deputatul a depus la instanța Înaltei Curți o listă completă, cu 145 de deputați, listă ce provenea de la Camera Deputaților, cu numele colegilor din legislaturile 2004-2008 și 2008-2012, care și-au angajat rudele la cabinetele de parlamentar, dar care nu erau acuzați de conflict de interese, spun surse PSD.

Citește și: Parchetul verifică 144 de parlamentari pentru angajarea unor rude

Deputatul a depus lista ca probă în apărare, solicitând instanței egalitate de tratament cu colegii săi. Lista depusă la ÎCCJ conținea date exacte cu numele și prenumele deputatului, perioada în care și-a angajat rudele, numele rudei. Se poate observa clar că este vorba de un document al Camerei Deputaților, spun surse din PSD.

Pe listă, cei mai mulți dintre deputați sunt din PSD, urmați de cei din PNL, PDL, PRM ( în legislatura 2004-2008), UNPR, UDMR, PC, minorități. Unii dintre deputați apar cu rude angajate în ambele legislaturi, spun sursele noastre.

Magistrații de la ÎCCJ, potrivit procedurii, au trimis documentele la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmarire penală și criminalistică lista -, pentru a se face cercetări.

Procurorii trebuie să se grăbească să înceapă urmărirea penală "in rem" ( pentru faptă), deoarece în scurt timp, în unele cazuri ( respectiv, pentru cei din legislatura 2004-2008), intervine termenul de prescripție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel