"E jalnic cât se plătește pentru îngrijirea unei persoane cu dizabilități". Cristina Bălan, cuvinte dureroase: Mi-aș dori ca statul să înțeleagă, să nu mai simuleze interesul

Sursa foto: Facebook Cristina Bălan
Sursa foto: Facebook Cristina Bălan

Cristina Bălan și-a exprimat dezamăgirea vizavi de statul român, în ceea ce privește sprijinul acordat părinților care au copii cu nevoi speciale.

"Primim ajutor de la părinți, altfel ar fi extrem de greu"

"Noi ne-am adaptat la provocările financiare de când cu gemenii. A fost crunt o perioadă, la început, când ne-am dat seama că nu mai putem mișca nimic pe frontul muzical, care reprezenta veniturile noastre. Soțul meu a lucrat la o casă de discuri, apoi a fost brand manager la o trupă importantă, dar a trebuit să renunțe pentru că nu aveam cum să mă descurc singură cu doi bebeluși prematuri și cu nevoi speciale.

Acum, ne-am mai echilibrat, dar primim ajutor de la părinți, altfel ar fi extrem de greu. Chiar și numai drumurile până la terapii sunt costisitoare. Toate se scumpesc de la an la an, însă indemnizația de handicap rămâne aceeași. Dacă vrem să muncim, nu avem cum pentru că cine rămâne cu băieții să-i îngrijească, să facă activități cu ei?", a spus Cristina Bălan, pentru ciao.ro.

Vezi și:  De ce nu le-a spus Cristina Bălan celor doi gemeni ai săi că au sindrom Down: "Ei știu că sunt doi băieței dragi și năzdravani, foarte iubiți de mami și tati" 

"E jalnic cât se plătește pentru îngrijirea unei persoane cu dizabilități"

"Băieții progresează strict pentru că ne susțin câteva asociații și entități.Fără ei nu am putea susține nici jumătate din terapiile absolut necesare. Indemnizația de handicap ar acoperi doar combustibilul și două-trei ședințe/lună. E jalnic cât se plătește pentru îngrijirea unei persoane cu dizabilități. Un părinte care are copil cu sindrom Down, TSA, paralizii sau alte dizabilități grave nu mai poate munci, punct. Voi repeta: nu mai poate munci. Așadar, noi le suntem recunoscători celor care ne ajută, ne înclinăm în fața oamenilor care au ONG-uri și susțin familii ca a noastră. Doar așa progresează Matei și Toma și mulți alți copilași ca ei.

Mi-aș dori ca statul să înțeleagă necesitățile noastre reale, să nu mai simuleze interesul pentru persoanele cu dizabilități doar pentru a bifa ceva pe ordinea de zi. Centre de terapii, specialiști formați din bugetul de stat, inclusiv cadre didactice care să fie remunerate corespunzător pentru acest lucru, școli speciale unde să fie cadre bine instruite, profesori de sprijin în școlile de masă, orientarea școlară rezolvată într-un singur punct și nu puși părinții pe drumuri peste tot, indemnizațiile crescute simțitor…Câte și mai câte", a mai spus artista.

Vezi și:  "Făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră". De ce și-a retras Cristina Bălan copiii de la școală: A început să devină un mediu nociv pentru ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel