Reabilitarea clădirilor este o problemă și pentru Sectorul 4, după cum ne-a precizat Daniel Băluță, primarul de sector. Nu una legată de buget, ci de forța de muncă!
Obținerea unei autorizații de funcționare poate dura ani de zile, în funcție de volumul de reparații pe care îl cere o anumită clădire, însă nu aceasta este cea mai mare problemă pe care sectorul de construcții o întâmpină atât în București, cât și în toată țara:
”Având în vedere volumul foarte mare de clădiri, discutăm despre o criză acută de forță de muncă în România. Gândiți-vă că astăzi cea mai mare parte din lucrările de construcții din Sectorul 4 sunt efectuate de muncitori vietnamezi. Piața muncii din România nu a putut să ofere atât de mulți muncitori pe cât este nevoie, chiar și numai în Sectorul 4. Am rezolvat o problemă foarte spinoasă și anume cea a finanțării”, a precizat Băluță.
Citește și: RADET, anunț. Peste 80 de locuințe afectate
”De obicei, lumea s-a obișnuit să spună că nu avem bani ca să facem aia, ca să facem aialaltă... Paradoxal, avem bani să facem toate aceste lucruri, dar am ajuns într-o situație absurdă - suntem într-o piesă de-a lui Eugen Ionesco, pur și simplu - în care ne lipsește lucrul esențial: nu avem cu cine! Avem un contingent de muncitori străini în România de circa 7000 și vin încontinuu. Din estimările pe care le avem la nivelul Sectorului 4 legat de lucrările în desfășurare, am avea până la 2000 de muncitori ca să lucreze la școlile pe care le avem, la străzi etc. Ar însemna 20% din contingentul total de muncitori aprobat de minister.”, ne-a mai declarat primarul Daniel Băluță, amintnd și că ”firmele au mari probleme în a găsi muncitori calificați”.
Ce se va întâmpla pe piața muncii și cum va evolua situația muncitorilor străini, puteți afla din interviul de mai jos:
VIDEO
Citește și: DANIEL BĂLUȚĂ, primarul Sectorului 4, la interviurile DC News
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News