Criza cerealelor ucrainene, rezolvată la București. Zelenski: Vom deschide o nouă rută prin Moldova, către porturile din România

Foto: X Klaus Iohannis
Foto: X Klaus Iohannis

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vorbit despre rezolvarea crizei cerealelor, printr-o nouă rută, cu ajutorul României și Republicii Moldova.

„Referitor la grâne, da, vom deschide coridorul cât de curând. Vom deschide o nouă rută prin Moldova, către porturile din România. Asta a fost propunerea noastră, sunt fericit cu această idee”, a declarat președintele ucrainei, într-un interviu difuzat de Digi 24.

„Sunt fericit de faptul că Klaus (Iohannis) a susținut această poziție, că Uniunea Europeană, prin Ursula (von der Leyen), a susținut această poziție și că avem acum această posibilitate. Mă bucur că ne-am întâlnit într-o platformă atât de mare și asta va crea locuri de muncă în Moldova, în Ucraina, în România. Și, bineînțeles, Uniunea Europeană se va gândi cum să gestioneze facilitățile acestea în România, în Moldova. Vor veni niște investiții, cred că este o idee foarte bună.

Trebuie să înțelegeți, acest lucru nu este benefic doar pentru noi, ci și pentru voi”, a continuat Volodimir Zelenski.

Premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti.

Cei doi au avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere, în contextul vizitei înaltului oficial ucrainean la Bucureşti, informează Guvernul.

"Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind demersurile comune pentru îmbunătăţirea conectivităţii transfrontaliere între România şi Ucraina şi au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti de la Dunăre şi Marea Neagră, de la 2 milioane de tone, la 4 milioane de tone, pentru exporturile ucrainene", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel