Criză de ouă în Rusia. Un cofraj costă dublu față de anul trecut

foto: Freepik
foto: Freepik

Nu se mai găsesc ouă în Rusia. Iar acolo unde sunt, prețul e de două ori mai mare decât anul trecut.

Criza ouălor de găină în Rusia persistă și înregistrează o agravare notabilă, cu precădere în orașul Ulyanosvk, conform informațiilor furnizate de presa locală. Rafturile sunt goale, iar atunci când sunt disponibile, prețul ajunge și la 200 de ruble, echivalentul a aproximativ 2 euro pentru un cofraj de zece ouă, o creștere semnificativă de aproximativ 60%, comparativ cu începutul anului 2023.

Ouăle au devenit "noua hrișcă"

Canalul rus Telegram „Vremea achizițiilor de stat” notează că în Federația Rusă ouăle au devenit „noua hrișcă”, produs care s-a scumpit de asemenea. Experții notează mai multe motive ale crizei, notează postsen.com.

Rusia a impus interdicții asupra importului de alimente provenite din țările care, la rândul lor, au instituit sancțiuni împotriva Moscovei. Este măsura care a generat o scădere bruscă a ofertei de ouă de găină pe piața rusă. În plus, ca urmare a sancțiunilor impuse de statele occidentale și a fenomenului inflaționist, prețurile pentru hrana păsărilor au înregistrat o creștere semnificativă, generând o majorare a costurilor de producție a ouălor. În anumite regiuni ale Rusiei, au fost semnalate focare de boli aviare, contribuind, desigur, la diminuarea producției de ouă.

Analiștii de piață spun că găsirea unei soluții pe termen scurt nu va fi o sarcină simplă. Procesul de producție a ouălor necesită un interval de timp semnificativ, astfel încât o creștere a ofertei pe piață ar putea avea loc doar în etape.

De asemenea, în luna octombrie, un proiect de decret guvernamental a fost postat pentru dezbatere publică pe portalul federal al proiectelor de acte juridice de reglementare.

În ultimul an, prețurile la carnea de pasăre au crescut cu 25,3%, iar la ouă cu 24%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel