Autoritățile de la Berna le recomandă cetățenilor să-și facă stocuri de lumânări și lemne de foc.
Comisia Federală de Electricitate din Elveția a spus că se așteaptă la întreruperi de curent în timpul iernii. „Păstrați suficiente lumânări și lemn de foc”, se spune în apelul către public.
În Germania, a fost făcută o listă cu lucrurile de care trebuie să fie necesare în timpul unei pene de curent și s-a afirmat că materiale precum lumânările, hainele și sobele de camping ar trebui să fie pregătite.
Vești similare au venit din Elveția, Werner Luginbühl, președintele Comisiei Federale pentru Electricitate a țării, a cerut publicului să se aprovizioneze cu lumânări și lemne.
„Toată lumea ar trebui să se gândească ce să facă în cazul unei pene de curent”, a spus el.
„Publicul ar trebui să se aștepte la întreruperi temporare în această iarnă, iar în cel mai rău caz toată lumea ar trebui să se gândească la ce să facă în cazul unei pane de curent care durează câteva ore”. spus Werner Luginbühl.
Subliniind că este necesar să fim pregătiți pentru situațiile care pot fi experimentate și exprimând că o astfel de situație este „gestionabilă”.
„Faceți stocuri de lumânări și lemne de foc”, a mai spus Luginbühl.
"Este recomandat să aibă destule lumânări în casă. Cei cu sobe pe lemne ar trebui să se asigure și că au suficient lemn de foc", a adăugat el.
Luginbühl a completat că situația din ultimele luni este un semn că trebuie să abordeze problema securității aprovizionării cu mai multă hotărâre, conform turkey.postsen.com.
Prețurile energiei electrice în Europa au urcat la un alt record, stârnind temeri că actuala criză energetică de pe continent nu ar putea decât să se agraveze. Potrivit analiștilor, creșterea prețurilor la energie electrică este în primul rând rezultatul creșterii prețurilor la gaze naturale.
Prețul principalului contract futures de energie electrică din Germania a crescut cu mai mult de 3%, la 475 de euro pe megawat-oră (MWh), luni, la Bursa Europeană de Energie (EEX). Prețurile s-au dublat aproximativ în ultimele două luni și sunt de aproape șase ori mai mari decât acum un an.
Din cauza rezervelor limitate de gaz, există îngrijorarea dacă Europa va reuși să genereze suficientă energie electrică în timpul iernii, potrivit publicației de știri cehe Echo24. Rusia a redus drastic fluxurile de gaze către Europa, care în prezent sunt cu 20% mai mici, în urma deciziei Uniunii Europene de a adopta o serie de sancțiuni anti-ruse ca represalii pentru invazia Ucrainei.
Potrivit analiștilor companiei energetice daneze Energi Danmark, încă nu există semne clare că actuala creștere a prețurilor la energie electrică va încetini în curând (citește continaurea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci