Preluarea revistei Academia Caţavencu nu a fost de bun augur pentru Dan Adamescu, aceasta fiind în pragul falimentului încă de la prima apariție. După ce întreaga echipă în frunte cu Doru Buşcu şi-a dat demisia, s-a încercat crearea unui nou colectiv redacţional care să scrie cu umor, dar s-a văzut că nu au acest har.
autor : Lucian Negrea
După demisia în bloc a echipei conduse de Doru Buşcu, patronul Dan Adamescu a încercat formarea unui nou colectiv redacţional în mai puțin de o săptămână. După eșecul primului număr, s-a constat amploarea crizei. Soluția a fost trimiterea de invitații de colaborare către mai mulți scriitori, printre care Dan Mircea Cipariu şi Nicolae Prelipceanu. Cei solicitați au refuzat, pentru că tiparul revistei nu li se potrivea, ei fiind scriitori de formaţie, nu umorişti.
Despre umorul primului număr al revistei nu prea avem ce comenta, deoarece trebuie căutat cu atenție.
În aceste condiții, prima răbufnire din redacție a venit din partea art-directorului Cătălin Dumitru, de la România liberă care și-a dat demisia, joi seara, după ce a postat un mesaj la adresa colegilor. Acesta a fost nevoit să conceapă un nou layout pentru revistă, contrar concepției personale.
Citește și:
Art directorul României Libere: rar am văzut atâta prostie și pupincurism la un loc
Astfel investiţia de 900.000 de mii de euro riscă să devină o pierdere totală. În acest moment, Dan Adamescu nu are decât trei opțiuni pentru a ieşi din impas: fie îi cheamă pe cei de la Kamikadze să scrie din nou la Caţavencu (nici kamikaze nu stă pe roze, având un tiraj de 6000 de exemplare), fie închide revista și rămâne doar cu brandul, fie o distribuie sub formă de supliment gratuit la ziarul România Liberă.
Citește și:
Comparație subiectivă între Academia Cațavencu, Cațavencii și Kamikaze. Câte săptămânale de umor avem pe piațăFiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News