Modificarea adusă Codului Silvic şi aplicarea unor măsuri dispuse prin ordin oficial au rezolvat criza lemnului de foc, a afirmat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, în cadrul unei întâlniri avută, joi, la sediul Primăriei Buşteni.
Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, oficialul a transmis că, în opinia sa, criza lemnului de foc a fost rezolvată în urma modificării Codului silvic şi prin aplicarea unor măsuri dispuse prin ordin de ministru. "În acest sens, demnitarul a amintit recoltarea arborilor doborâţi accidental de factori naturali, precum şi crearea cadrului legal prin care proprietarii de drept ai unui domeniu silvic sub 10 hectare, nedeţinători ai titlului de proprietate (de exemplu nu a făcut succesiunea) pot exploata, conform legii, suprafaţa respectivă dacă fac dovada că au achitat impozitul pe teren şi au un contract de prestări servicii cu autoritatea silvică, instituţie care va face exploatarea masei lemnoase", se menţionează în comunicat.
Ioan Deneş a vorbit despre măsurile luate în ceea ce priveşte parcurile naturale
"Prin măsurile de management şi ocrotire a pădurilor care se aplică în prezent de structurile silvice de administrare şi care s-au aplicat de-a lungul timpului s-a creat posibilitatea constituirii şi funcţionării unei serii semnificative de arii protejate în această zonă. Amintesc, Parcul Naţional Piatra Craiului, de pe teritoriile judeţelor Braşov şi Argeş, cu 10,9 mii hectare de fond forestier, adică 73,4% din suprafaţa totală a parcului, din care, o suprafaţă de 5,8 mii hectare este zona de protecţie strictă şi de protecţie integrală, în care este interzisă exploatarea resurselor naturale.
De asemenea, Parcul Natural Bucegi, de pe teritoriile judeţelor Braşov, Dâmboviţa şi Prahova, cu 21,4 mii hectare de fond forestier, adică 65,9% din suprafaţa totală a parcului, din care o suprafaţă de 6,6 mii hectare este zonă de protecţie strictă şi de protecţie integrală', a spus Deneş.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News