Criza Volkswagen se adâncește. Audi, nou pas spre închiderea unei fabrici importante

Noua decizie luată de Audi sporește riscul închiderii fabricii din Bruxelles.

Citește și articolul - Criză la Volkswagen. Gigantul auto german renunţă la o serie de contracte colective de muncă

Audi, marca premium a Volkswagen AG, nu a reuşit să găsească un investitor adecvat pentru fabrica din Bruxelles unde sunt produse vehicule electrice, sporind riscul închiderii unităţii, transmite Bloomberg.

Niciuna din cele 26 de părţi interesate şi potenţiali investitori nu a oferit 'un concept 'viabil şi sustenabil' privind viitorul uzinei, a afirmat marţi directorul operaţional Gerd Walker, după o întâlnire cu Consiliul angajaţilor. 'Este important pentru mine să prezentăm rapid informaţii clare şi procesul de consultări, iar acum ne concentrăm pe discuţiile privind planul social. Vom continua să realizăm acest obiectiv într-un mod corect şi obiectiv', a declarat Walker.

Volkswagen AG nu a închis niciodată o uzină în regiune

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, nu a închis niciodată o uzină în regiune. Dar fabrica din Bruxelles necesită cheltuieli mari, iar cererea pentru SUV-urile electrice produse aici este redusă. De asemenea, Volkswagen a menţionat cheltuielile suplimentare, inclusiv de pe urma restructurării, pentru înrăutăţirea perspectivelor în 2024.

Producătorii auto se confruntă cu vânzări slabe ale EV, astfel încât firme ca Mercedes-Benz Group AG îşi regândesc planurile. Regiunile cheie, inclusiv Germania, cea mai mare piaţă auto europeană, au eliminat sau au redus subvenţiile pentru EV, sporind presiunile asupra liderilor pieţei, afectaţi şi de concurenţa din China.

Discuții cu guvernul Belgiei

Conducerea Audi discută cu Guvernul Belgiei viitorul uzinei din Bruxelles, unde sunt produse doar modelele de lux Q8 e-tron. Închiderea e doar una dintre cele câteva opţiuni de restructurare, a precizat Volkswagen. La fabrica Audi de lângă Bruxelles sunt aproximativ 3.000 de angajaţi care produc Q8 e-tron din 2022, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel