Crizantema de Aur - Târgoviște, ediția a 57-a. Unde poate fi urmărit festivalul

Alina Mavrodin, directorul artistic al festivalului Foto: Agerpres
Alina Mavrodin, directorul artistic al festivalului Foto: Agerpres

Cea de-a 57-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” de la Târgoviște, va avea loc în perioada 17-19 octombrie 2024, la Cinematograful Independența.

Primăria și Local Municipal Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Asociația Culturală „Cetatea Romanței” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova. /coproducție cu alte instituții de cultură și mass-media naționale, organizează în perioada 17-19 octombrie 2024.

Festivalul se desfăşoară sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Tema ediției, „ROMANȚA ROMÂNEASCĂ – TRADIȚIE ȘI IDENTITATE” propune celebrarea tradiției și a valorilor identitari românești slujite de Romanța românească. Gen muzical de patrimoniu al culturii naționale, dedicat promovării poeziei românești, a limbii române literare și a spiritului unionist, Romanța românească este purtătoare de DOR, DRAGOSTE, SPERANȚĂ, CREDINȚĂ, virtuți creștine care definesc spiritualitatea românească. Totodată, festivalul va continua și în acest an Programul Național Educațional „Tinerețea Romanței”, prin care dorim să promovăm în rândul tinerilor acest gen muzical al sufletului românesc și să fie incluse în programul de studii în licee și facultăți de muzică, pentru a repune Romanța. românească în drepturile și firești, alături de alte genuri muzicale românești și internaționale.

Festivalul este deschis participării în concurs și recitaluri a interpreților și compozitorilor români, de pretutindeni, având drept scop afirmarea și lansarea interpreților de romanțe, stimularea creatorilor de romanțe, precum și conservarea, perpetuarea și promovarea Romanței românești ca gen muzical care aparține patrimoniului cultural național.

Cei care doresc să vizioneze concursul și concertele sau pot face și de acasă, din fața televizorului. Festivalul va fi transmis integral în direct, pe postul TVR 2 și TVR Craiova, în fiecare seară, program cu ora 18.00. Postul Radio România „Antena Satelor” va transmite în direct Seara de Gală din 19 octombrie 2024, deschis cu ora 18.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel