Aceste crochete de cartofi se servesc fierbinți, astfel că gustul brânzei va fi dezvăluit la maxim.
Publicitate
Serviți aceste crochete cu sosul preferat. Sunt potrivite pentru a fi servite la prânz sau ca și gustare. Mâncărurile din cartofi sunt întotdeauna gustoase și, în cea mai mare parte, prietenoase cu bugetul. Crochetele se pot face cu umplutură de brânză sau de ciuperci.
Utilizați orice tip de brânză tare care se topește bine. Cartofii trebuie fierți, apoi tocați sau răzuiți fin. Puteți folosi și piureul de ieri.
Ingrediente pentru crochete:
cartofi - 400 de grame,
boia afumată - 1 linguriță,
oregano uscat - 1 linguriță,
praf de usturoi - 1lingurițăp,
sare și piper.
Pentru umplutură:
brânză - 100 de grame,
amidon de porumb - 2 linguri,
verdeață după gust.
Pentru pane:
ouă - 2 bucăți,
pesmet - 200 de grame,
sare și piper după gust.
Se spală cartofii, se fierb până sunt gata. Se zdrobesc cartofii fierți sau se dau pe răzătoare fină, se adaugă sare și condimente și se frământă aluatul. Se lasă să se odihnească 30 de minute.
Varză înăbușită în bere cu ciuperci, o mâncare originală și interesantă
Pentru umplutură, amestecați brânza tare, dată prin răzătoare, cu amidonul și verdeața tocată.
Întindeți aluatul și tăiați-l pătrate. Pe fiecare pătrat de aluat, puneți câte puțină umplutură, apoi rulați.
Supă poloneză cu murături, aromată și sățioasă. Rețeta este ușoară și se face în 20 de minute
Înmuiați fiecare crochetă într-un amestec de ou cu sare și piper, apoi prin pesmet. Crochetele se prăjesc în ulei încins până devin aurii. Serviți crochetele fierbinți cu sosul preferat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu