Crochetele de cartofi, în mod tradițional, sunt prăjite, dar există și o variantă mai ușoară, care se prepară la cuptor. Le puteți pregăti din timp și păstra la congelator, iar când aveți nevoie le puteți da la cuptor, chiar înainte de servire.
Unele gospodine adaugă mentă proaspătă în amestec, ceea ce conferă crochetelor o notă aromatică și proaspătă. Dacă nu vă place menta, puteți, pur și simplu, să omiteți să o adăugați în aluat.
Pentru aluatul de crochete aveți nevoie de:
1 kg de cartofi galbeni,
40 gr de parmezan,
10 frunze de mentă proaspătă,
1 ou,
1 gălbenuș,
sare și piper după gust.
1 ou + un albuș + pesmet după gust - pentru tăvălit crochetele.
Fierbeți cartofii în apă cu sare. Odată fierți, se curăță de coajă, se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă oul și gălbenușul, parmezanul ras și menta tocată.
Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen și lăsați-l să se odihnească aproximativ zece minute.
Luați puțin din amestec cu o lingură și începeți să formați bile mici, cărora le dați o formă alungită. Continuați până când ați epuizat tot aluatul.
Bateți oul și albușul într-un castron și înmuiați câteva crochete. Apoi treceți-le prin pesmet, rulându-le astfel încât să fie acoperite uniform.
Așezați crochetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu ulei, încercând să le asezonați pe toate.
Porniți cuptorul la 180°C și puneți crochetele la copt.
Tartă cu gem, care te salvează când musafirii bat la ușă. O rețetă delicioasă, din bucătăria bunicii
După ce au devenit aurii și au format o crustă crocantă, crochetele se scot din cuptor. Nu uitați să le întoarceți o dată în timpul coacerii. Crochetele se lasă să se răcească puțin apoi se servesc, alături de sosul preferat.
Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă
Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular
Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.
De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă. Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News