Cornurile cu unt sunt varianta perfectă pentru un mic dejun frugal sau ca pachețel pentru cei mici.
Iată cum se prepară
Ingrediente aluat: 500 g făină, 20 g drojdie proaspătă ( un pachețel drojdie uscată), 125 ml lapte, 125 g iaurt, 3 linguri de zahăr, o linguriță de sare, 2 oua, 70 g unt topit pentru ungerea aluatului, unul sau două gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile.
Mod de preparare:
Într-un pahar pune laptele călduț cu zahărul și drojdia, pe care le lași așa două minute.
Într-un bol adaugă făina, iaurtul, ouăle, sarea și amestecul drojdiei cu laptele. Frământă aluatul până nu se mai lipește de mâini. Lasă aluatul la dospit jumătate de oră.
Împarte aluatul în opt bile egale, fiecare bilă întinde-o într-o foaie rotundă ca forma unei farfuri. Unge cu unt topit foaia, pune altă foaie deasupra, unge din nou și tot așa până la ultima pe care o lași fără unt, potrivit loreleydotblog.wordpress.com.
Întinde cu sucitorul deasupra foilor până obții un cerc mare. Taie-l în 12 sau 16 triunghiuri, pe care le rulezi de la bază spre vârf. Așază croissantele formate în tava tapetată cu hârtie de copt și lăsă-le o oră la dospit. Unge cornurile cu gălbenușul diluat în puțin lapte, apoi coace-le la 200°C, timp de aproximativ 15 minute.
Truc – Ca să iasă pufoase, folosește unt cu 82% grăsime și unge bine toate cele opt foi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu