Datele unor victime de război au fost furate de hackerii care au vizat Crucea Roșie.
Hackerii care vizează Crucea Roșie au furat detaliile personale a peste jumătate de milion de persoane catalogate drept „foarte vulnerabile”, scrie BBC. Organizația umanitară care lucrează cu victimele de război a declarat că a fost victima unui „atac cibernetic sofisticat”. În prezent nu există informații despre cine a comis atacul.
Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a rugat atacatorul să nu publice sau distribuie datele furate.
CICR a transmis că informații confidențiale despre 515.000 de persoane, multe dintre ele victime vulnerabile ale războiului, au fost furate. Datele victimelor au venit de la peste 60 de societăți naționale ale Crucii Roșii și ale Semilunii Roșie din întreaga lume.
CICR, cu sediul la Geneva, a declarat că hackerii au vizat o companie externă din Viena pe care CICR o folosește pentru a stoca date. Nu există niciun semn că datele au fost scurse pe internet, dar CICR a fost nevoit să închidă sistemul pe care îl folosește pentru reunirea familiilor separate de război.
Directorul general al CICR, Robert Mardini, a declarat că atacul cibernetic a pus persoanele vulnerabile la un risc și mai mare decât cel pe care îl aveau deja de înfruntat.
„Un atac asupra datelor persoanelor dispărute face angoasa și suferința pentru familii și mai greu de suportat. Suntem cu toții îngroziți și uimiți de faptul că aceste informații umanitare sunt vizate și compromise”, a spus Mardini.
Mardini le-a cerut celor responsabili să „facă ceea ce trebuie: să nu împărtășească, să nu vândă, să scurgă sau să folosească în alt mod aceste date”.
Noi incidente la granița dintre Belarus și Polonia. Aproximativ 30 de imigranți au tăiat gardul de sârmă ghimpată și au traversat ilegal frontiera. Refugiații, originari din Turcia, Egipt și Yemen, s-au luat la harță cu polițiştii de frontieră polonezi și au aruncat cu pietre în oamenii legii. Într-un final, toți au fost reținuți.
Potrivit autorităților de la Varșovia, imigranții au fost ajutați de serviciile de securitate de la Minsk să treacă granița. Frontiera dintre Belarus și Polonia a fost în atenția întregii lumi în toamna anului trecut, după ce mii de refugiați s-au adunat acolo și au încercat să ajungă în UE. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News