Crucea Roșie Română, cu sprijinul Crucii Roșii din Statele Unite, a trimis peste 470 de tone de alimente în Ucraina.
Pe parcursul lunii august 2022, 18 autocamioane TIR, încărcate cu peste 470 de tone de alimente de bază, au plecat din România și au ajuns la cetățenii ucraineni din Cernăuți și Uzhhorod. Acest ajutor umanitar a cuprins 30.000 de cutii lapte praf, 47 280 de kilograme mazăre, 47 840 kilograme de orez, 50 000 kilograme zahăr, 47 990 kilograme făină de grâu, 92 832 supe instant, 65 000 de cutii sos tomate si 303 556 de conserve de carne de vită, carne de porc și pate. Valoarea totală a alimentelor a fost de 900 000 USD. Toate produsele donate au fost predate Crucii Roșii Ucrainene. Alimentele oferite vor fi distribuite populației vulnerabile afectate de război. Ultimul transport umanitar către Ucraina a avut loc la data de 31 august 2022.
După şase luni de conflict, persoanele care au fost strămutate din Ucraina au nevoie din ce în ce mai mult de asistență umanitară pe termen mai lung. Crucea Roșie Română (CRR), cu sprijinul Crucii Roșii Naționale din Republica Coreea(KNRC), a inaugurat de curând un centru multicultural pentru a răspunde nevoilor crescânde ale copiilor și adulților afectați de conflict și pentru a oferi sprijin durabil cetățenilor români cu o situație socio-economică dificilă.
Centrul multicultural va aborda un tip de asistență umanitară integrată, adică se vor desfășura activități care vizează acoperirea nevoilor urgente și de bază ale persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi mese calde, servicii de sănătate și sprijin psihosocial, precum și ateliere tematice pentru copii și părinți, cursuri de limba română și engleză, dar și alte activități de pregătire pentru viață. "Pe măsură ce criza umanitară din Ucraina evoluează, am observat că persoanele care vin în România nu sunt doar în tranzit, ci și în căutarea unui loc de ședere pe termen mediu și lung, în special în orașele mari, așa cum este Bucureștiul", a declarat Ioan-Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române. "Am creat un spațiu de sprijin pentru persoanele profund afectate de criza din Ucraina, oferindu-le oportunități care să le ajute să se integreze în comunitățile locale și să devină membri activi ai acestora".
De la escaladarea conflictului din Ucraina, Crucea Roșie Română a asistat în mod activ cetățenii ucraineni în aproximativ treizeci de județe ale țării - de la acordarea de sprijin în punctele de frontieră, în gări și centre de cazare temporare cu alimente, kituri de igienă, îmbrăcăminte, cartele SIM și alte articole esențiale și până la furnizarea de asistență financiară directă pentru 53 de mii de persoane, cu sprijinul Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC). Potrivit UNHCR, se estimează că aproximativ 88.400 de persoane care au fugit din Ucraina au rămas în România, unele persoane călătorind periodic în și din țară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News