Crudul adevăr după ce turiștii de pe submersibilul Titan au murit, evidențiat de sociologul Duminică. Subiectul ignorat de aproape toată lumea

Gelu Duminică, Facebook
Gelu Duminică, Facebook

Sociologul Gelu Duminică a făcut o observație interesantă după anunţul imploziei micului submarin turistic a cărui dispariţie a antrenat vaste operaţiuni de căutare.

Toată lumea a vorbit despre cei cinci morți, dar nimeni nu a vorbit despre cei 79 de oameni care au pierit recent încercând practic să supraviețuiască.

„5 oameni au murit in timp ce se scufundau langa epava Titanicului. Timp de 2 zile presa a vuit (la nivel global).

750 de oameni erau pe o barca care s-a scufundat in Mediterana. 79 au murit. Doar cateva titluri razlete.

Primii erau miliardari in cautare de aventura si adrenalina. Ceilalti erau migranti care si-au riscat viata pentru supravietuire. Noi "ii plangem" pe primii. Despre ceilalti nici macar nu vorbim. Nu stiu de ce dar gandul insa imi sfredeleste sufletul...”, a scris sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

Amintim că peste 79 de persoane au pierit și peste 100 au fost salvate după scufundarea unei ambarcațiuni în largul peninsulei Peloponez din sudul Greciei. Supraviețuitorii susțin că pe vas se aflau aproximativ 750 de oameni, inclusiv 100 de copii, evidențiind o tragedie majoră cu migranți în apropierea coastelor Greciei.

În fiecare an, sute de vieți sunt pierdute în încercarea de traversare a Mării Mediterane. În luna februarie, o ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat în apropierea localității Cutro, în regiunea Calabria din sudul Italiei, provocând moartea a cel puțin 94 de oameni - unul dintre cele mai grave incidente înregistrate până în prezent.

Un oficial grec din cadrul Ministerului Migrației, Yiorgos Michaelidis, a subliniat repetat necesitatea unei politici "solide" a Uniunii Europene în domeniul migrației, care să primească în primul rând persoanele cu adevărat vulnerabile.

Grecia este una dintre principalele rute de intrare în Uniunea Europeană pentru refugiații și migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa.

În luna precedentă, guvernul Greciei a fost criticat la nivel internațional în urma apariției unor înregistrări video care sugerau expulzarea cu forța a unor migranți, aceștia fiind lăsați în derivă pe mare.

Conform datelor furnizate de ONU, peste 70.000 de refugiați și migranți au ajuns în țările de frontieră ale Europei în acest an, majoritatea ajungând în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel