Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti va juca şi sezonul viitor tot în Liga 2, indiferent de poziţia ocupată în clasament la finalul sezonului abia început.
Publicitate
Federaţia Română de Fotbal a confirmat că cinci cluburi de drept public nu au drept de promovare în Liga 1, indiferent de locul ocupat la finalul sezonului de Liga 2.
Astfel, în afară de Steaua, fără drept de promovare la finalul sezonului 2022-2023 al Ligii 2 sunt și CS Comunal Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare, scrie liga2.ro.
Cu toate astea, cluburile pot juca în playoff-ul de promovare.
”La fel ca în sezonul precedent, nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club de drept public participarea în play-off-ul Ligii 2 sau câștigarea competiției”, a comunicat, către Liga2.ro, Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal.
”Dacă odată cu echipa promovați și voi, dosarul era gata în secunda doi”, scria pe un banner al fanilor celor de la CSA Steaua.
”Nu vă bateți joc de Steaua, altfel de noi nu veți scăpa”, au scandat la unison aceștia.
”Faceți un bine Stelei, păstrați un strop de onoare, plecați și voi după sportivi în Ștefan cel Mare”, era un mesaj afișat de susținătorii ”militarilor” aluzie la ”mutarea” lui David Popovici de la Steaua la Dinamo, scrie Digisport.ro.
"FRF are această viziune de a încuraja sprijinul statului pentru fotbal, atât timp cât este dezvoltat pentru valorile sociale. Privind în perspectivă, trebuie să privim investițiile făcute în ultimii ani. Atunci când vine vorba de cluburile de drept public vă dau câteva detalii.
În 2011, statutul FRF este modificat și nu mai permite cluburilor de drept public să fie membre. În vara anului 2014, statutul se modifică în urma unei discuții pe care am avut-o în mod personal cu membrii FIFA și UEFA, iar cluburile de drept public au permisiunea să fie membre afiliate.
În 2019, am avut o propunere de modificare legislativă carei reușește să strângă un anumit număr de parlamentari care să susțină acest demers, astfel încât cluburile de drept public să fie considerate profesioniste.
Din păcate, nu întrunește o majoritate parlamentară, iar FRF începe să inițieze un set de acțiuni prin care să permitem cluburile de drept public să participe în competiții la nivel național, respectând în același timp toate prevederile regulamentare la nivel internațional.
Avem FC Argeș, Gloria Buzău sau FC Brașov în această situație pentru a da câteva exemple. Această hotărâre este atacată la TAS de FCSB, susținută de LPF, dar FRF a câștigat. FCSB nu s-a oprit și a făcut apel și urmează să se judece în toamnă.
UEFA confirmă în 2020 că trecerea unui club din drept public în sistem privat cu un an înainte de promovarea în Liga 1 nu este neregulamentar. Prin urmare, ca să concluzionez, soluțiile merg în două direcții pentru CSA Steaua", a spus Răzvan Burleanu, citat de Digisport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu