EXCLUSIV  Cseke Atilla dă cărțile pe față: ”Trebuie să recunosc acest lucru. Există o rezistență în sistem”. Ce ”au încercat să-i explice unii” când era ministru

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cseke Atilla, fostul ministru al Dezvoltării, face dezvăluiri din sistem. 

”Trebuie să recunosc acest lucru. Există o rezistență în sistem. Există o rezistență în sistem! Și ministrului Cseke au încercat să-i explice unii, la programul național de investiții Anghel Saligny, să nu primim documentație în formă digitală. Pe PNRR, unde am fost primul minister care a pornit strict digital - și am avut și câteva nopți nedormite, pentru că-n momentul în care, ferească Dumnezeu, ți se blochează o platformă sau ceva, evident că ministrul răspunde. Adică sunt niște riscuri aici când începi de la zero sau vrei să faci ceva care nu s-a mai făcut, dar eu cred că conducătorii trebuie să-și asume” a spus Cseke Atilla, în emisiunea ”D`Economic News”. 

Youtube video image

Fostul ministru a dat un exemplu: ”Pe programul Anghel Saligny, am spus dom`ne, face în format digital, dar am păstrat o fereastră pentru partea de hârtie, în sensul în care am spus: dacă cineva dorește să aducă dosarul fizic, nu să încarce pe platformă, poate să aducă, dar să se programeze, dăm, ca la pașaport, o fereastră de 15 minute, totul fiind civilizat. Am avut cam 300 de solicitări pentru a depune fizic, la peste 3300 de UAT-uri. Proiecte s-au depus 7500, din care la vreo 300 am avut această solicitare. Cam pentru jumătate din aceste programări s-au prezentat primari, care au solicitat informații, iar, la final, nu am avut niciun proiect depus. Nici unul! Deci au fost primari care au venit să adreseze întrebări, dar până la urmă s-au dus acasă și au decis că e mult mai ușor să încarce totul pe calculator, nu e necesar să vină la București”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel